Matchanalys av Vendelsö - Sätra

Spelade match i torsdags, vi vann med 3-1  mot Sätra. Laget i sig var ganska bra, men vi hade kunnat vara mycket bättre. Min egen insats var allt annat än bra. I första halvlek hade jag inte så mycket att göra, ett ingripande i luften och ett friläge. I luften var det meningen att jag skulle boxa bort bollen, eftersom jag inte ville greppa den p.g.a att bollen var så hal. Tyvärr blev inte utboxningen så bra, men det blev en förlängning och backarna kunde sparka bort bollen. Nästa ingripande var lite darrigt, men jag lyckades göra en benparad (typ van der sar i matchen mot middlesborough) så det blev inte heller så farligt. Sedan hade jag inte så mycket mer att göra, än typ insparkar, utsparkar och några utrusningar för att sparka bort bollen. Mina insparkar var under alla kritik, jag kom inte långt och hade absolut ingen adress på mina bollar. Utsparkarna var inte heller bra, jag måste verkligen öva på det. Mina utrusningar funkade ganska bra och jag kunde oftast träffa någon i mitt lag i alla fall. Resten av laget gick det inte heller så bra för i första halvlek. Vi var alldeles för långt mellan lagdelarna och kom inte direkt till något farligt läge. Andra halvlek gick bättre. Vi kom igång och startade fler farliga anfall, desssutom kunde vi ställa om snabbare och föra ett snabbare passningsspel. Efter ungefär halva halvtiden lyckades vi göra 1-0 och vi hoppades att det skulle hålla i sig. Tyvärr ville itne Sätra samma sak och kvitterade ganska snabbt. Jag hade kunnat gå ut mer bestämt, då hade jag säkert tagit det, men jag gick ut osäkert och därför gjorde de också mål. Efter det verkade det som vi skärpte oss och vi hade också det mesta av spelet. Vi gjorde 2-1 och 3-1 och sedan så tappade Sätra taget helt. Som tur var (för de) var det bara några minuter kvar av matchen och till slut blåste domaren av.

Okej kanske inte en helt bra matchanalys, men jag är tyvärr inte bättre.

Chelseas väg till final

Chelsea spelade 1-1 mot  Valencia på hemmaplan i champions leauge. ILLA! Eftersom Valencia går vidare om det blir 0-0, eftersom de då har gjort mer mål på bortaplan. Däremot går Chelsea vidare om det skulle bli 2-2 eftersom de då har gjort mer mål på bortaplan. Skulle det däremot bli 1-1 blir det förlängning och om Chelsea skulle göra 1 mål då måste Valencia göra 2. Även om det skulle bli 1-1 i förlängningen skulle Chelsea gå vidare eftersom de då har gjort ett mål mer än Valencia på bortaplan. Spännande. Inget är förutsagt och nu har jag spekulerat lite i hur det kan bli. Enligt mig verkar det som att Chelsea har stora chanser att gå vidare, de såg bra ut när de mötte Valencia sist. Tryckte på och pressade, det enda problemet var att de inte kunde få in bollen i målet. Och utan mål vinner man ju inga matcher, jag hoppas att Drogba är i form. För han är spelaren som brukar göra mål i chelseas matcher. Annars får vi lita på Lampard, Shevchenko eller någon annan. Laget är verkligen bra. Hoppas bara att de räcker till. Heja heja. De spelar den andra matchen mot Valencia idag. Synd att den går på Viasat som jag inte har. Heja på Chelsea idag och jag vet att de kommer gå vidare om ni hejar på de tillsammans med mig och alla andra Chelsea fan.