Sommar, sommar och sol

Nu är jag hemma igen efter praktiken. Och knappt hann man hamna i Stockholm förrän det var fullt med aktiviteter runt en. Igår träffade jag några kompisar och spelade paintball och i dag har jag spelat fotbollsmatch. Men det är kul att ha något att göra så jag ska inte klaga :)

Nu verkar det ju äntligen som om sommaren kommit. Det har varit riktigt varmt hela dagen vilket gör mig glad och lycklig. För dessa månader som nu följer, ja det är för dem man överlever och uthärdar vintern. Tycker ni inte?

Nu är det bara en vecka kvar i skolan och sen har jag gått en termin på min utbildning. Det är inte klokt vad tiden går fort för 150:e gången i ordningen. Men det tål att upprepas för att komma ihåg det :)

Och sen... ja sen är det sommar, sol och ledighet. Då blir jag 20 år. Nu är det bara 3 veckor dit. OMG tiden går fort (igen)


Praktik

Nu har jag praktiserat ett par dagar på Kristanstadsbladet. Det går bra och är ganska kul faktiskt. Jag har till och med fått ett par artiklar publicerade i tidningen. Wihoo

Under dessa dagar har jag också fått vissa insikter om mig själv. Naturligtvis är man aldrig nöjd med den slutgiltiga version som man tillslut lämnar in. Förmodligen kommer man aldrig komma ifrån det heller. Men man måste lära sig att det duger. Kanske är det långt från perfekt men det fungerar bra. Det är läsbart och redogörande. Man måste släppa ambitionen att varje gång skriva något som tar andan ur alla. Att jag får skriva artiklar och får fortsatt förtroende kanske är gott nog. Sen utvecklas man hela tiden. När jag om ett år tittar tillbaka på de artiklar jag skrivit nu kommer jag nog tycka att de är fruktansvärt dåliga. Men så är det.

Men det som jag framförallt kommit till insikt med är synen på sig själv. Jag tror att John Guidetti kom till samma insikt när han flyttade till Manchester. I vilket fall lägger jag hans ord i min mun: Om inte jag tror på mig själv, vem ska då göra det? För mig innebär det framför allt att jag måste våga lita på mig själv. Att jag ställer rätt frågor när jag intervjuar någon. Att jag klarar av de uppgifter jag fått. Att jag är tillräckligt kompetent och duktig för att kunna skriva en artikel. Samt att våga se den tryckt dagen efter i tidningen utan att fullkomligt dö. Som jag gjort hittills.

Well. Inget mer att förtella. See ya back in Stockholm


Welcome back!!

Idag är jag glad. Mitt usb har nämligen återuppstått :) wihooo

Självklart finns det andra saker som jag också är glad över: det fina vädret, att jag snart fyller 20, att jag ska åka till Kina i sommar och inte minst att jag ska åka till K-town om ett par dagar och praktisera i två veckor. Men just nu tar min lycka över att usb-minnet är tillbaka högsta pris!!


Èrase una vez una vida en Nicaragua...



Cuando lo pienso ahora es como otra vida. La vida en Nicaragua cuando estuve jugando con los niños. Me encantaron a ellos muchísimo. Me hablaron todo el tiempo y quisieron explicarme sobre su vida en el campo. No era una vida pobre como pensé yo. No, en cambio era una vida rica con adventuras cada día. Aquel día me dio mucho. Por la primera vez entendí que pobreza es. No es tener poco dinero o no tener la opportunidad a ir a la escuela. Vale, es pobreza tambien pero no la pobreza que te duele. La pobreza que te duele es que no poder cambiar su vida. En la casa donde se nació tambien se morirá. Da igual si se quiere estudiar en la universidad o trabajar a fuera del campo. No se puede salir ya que se debe cuidar sus padres cuando sean viejos, cuando no puedan trabjar. Pues entonse es la persona importante en la familia, la persona quien tiene ingreso. Supongo que la vida puede ser exactamente igual en Suecia. No en Estocolmo donde vivo yo, pero quizás exista en el campo sueco. Si una vez nació en un campo pequeño su desierto ya está decidio. Creo que donde se nace no tiene razón porque todos somos humanos pero. La cosa que tiene razón es que condociones se nace en....

Jag vet att mina läsare inte fattar (förmodligen) men wtf. Det jag ville förmedla kan bara skrivas på spanska. Jag vill skapa en känsla av hur det verkligen är att vara fattig. På riktigt. Vilket inte handlar så mycket om pengar utan är betydligt mer komplext än så......
Freja


Video killed the radiostar

De senaste dagarna har ägnats åt att göra radio. Kanske har jag gjort roligare saker i mitt liv men det var faktiskt ganska intressant ändå. Hur mycket som egentligen är radio. Det är inte bara ta med sig en liten mick ut och snacka med folk. Nej det gäller att skapa en känsla och få människor att säga massa kloka saker. Sedan väntar det tekniska och redigering. Inte trodde jag att man var tvungen att ha teknikexamen för att klara av journalistyrket. Okej, inte men ni fattar vad jag menar. Det är inte längre tillräckligt med att ha ett kall för att förmedla sanningen till medborgarna eller kunna uttrycka sig skapligt i skrift, nej det krävs betydligt mer än så.

För 104:e gången: Tiden går så sjukt fort. Vi är redan inne i maj och om ungefär en vecka åker jag ner till K-town för att skriva i Kristianstadsbladet. Jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning.

Jag har inga idéer om vad jag ska förmedla i detta inlägg. Just nu finns inget viktigt att säga till den stora massan om man säger så. Ingenting att förmedla (eller ja... det finns väl massa saker som jag tycker men det är om mindre intressanta saker som fotboll och diverse samhällsproblem = något som mina läsare inte är så intresserade av)

Öhh.... Jag vill åka från Sverige känner jag. Bara lämna allting här hemma och sticka iväg på obestämd tid. Se var jag hamnar och jobba mig runt jorden. Just nu känns Sverige bara trist och tråkigt och öhhh. Det finns inget som håller mig kvar riktigt. Inget som engagerar på riktigt. Eller det är klart att det finns både människor och aktiviteter som jag skulle sakna här hemma. Men just nu ger inte Sverige någon inspiration till mig. Det är konstigt egentligen. När våren kommer brukar min inspiration öka med 500% men tydligen inte i år. Kanske beror det på att jag sett något annat än Sverige det senaste året och insett att man inte behöver vara kvar i Stockholm hela livet utan att jag kan vara precis var jag vill i världen. Det finns 0 hinder. Coolt. Så befinner jag mig ändå på samma ställe som jag varit hela livet.

Jag fick plötsligt lust att fara till Jerusalem. Jag vet egentligen inte vad som lockar mig. Men jag har varit fascinerad av Israel/Palestina mycket länge. Och Jerusalem är ju häftigt. Tre stora kulturer och religioner som lever i symbios (eller ja, nästan i alla fall)...

RSS 2.0