Alla dessa program

Idag, den 30 januari, för 59 år sen blev Mahatma Gandhi mördad av en indisk extremist. Jag tycker verkligen att mord är hemskt. Ingen förtjänar att dö, vad den än har gjort. Alla mord är också lika hemska, allt från att mörda för nöjes skull till avrättningar i elektriska stolen. Mordet på Saddam Hussein var minst lika hemskt som mordet på Anna Lind. Ingen förtjänar att bli så förudmjukad som när man blir mördad, inte ens Hitler förtjänar det.

I lördags natt när jag var på väg hem började en något påverkad gubbe att prata med alla på tunnelbanan. Trots att han var så påverkad så sa han väldigt bra saker som jag verklignen höll med om.
" Vi lär våra barn att man inte ska mobba varandra och ta emot all oavsett hur de är. Varför skapar vi då dessa skitprogram som till exempel Idol där det handlar om att mobba varandra. Hur ska nästa generation kunna bli bättre om det bara finns en massa skit på teven"
Jag tycker att detta är jättebra sagt och verkligen stämmer. De samhällskritiska programmen som finns för att lära sig saker försvinner mer och mer oah ersätts med programmen där det handlar om att vara snygg, korkad och smal. Helst ska man vara nedlåtande mot andra eller låta andra vara elaka mot en själv. Och vad lär man sig på det? Att utseendet är viktigt och att man ska se ner på alla andra som inte är likadana som en själv. Detta beror främst på att tevekanalerna är privatägda och bara bryr sig om att tjäna pengar. Då spelar det ingen roll vad som sänds huvudsaken är att det är folk som tittar på det. Kanalerna som ägs av staten finns däremot för att lära människor något och är inte huvudsakligen intresserade av att tjäna pengar. Därför slipper man reklam. Nu vill vår nyliberala (?) regering privatisera alla tevekanaler vilket gör att det kommer bli dyrare och att kanske inte alla har råd att ha teve,  men nej förlåt, jag glömde vår regering ser ju bara till de rikare och skiter i resten. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt Reine... SKOJA Reinfeldt. Nu har jag nog gjort alla förbannade så jag ska inte skriva mer. Ha det bra och jobba för att allt inte ska bli privatiserat då vi blir det nya mini USA. Hejdå/ Freja

Vill bort nu!!

Tänkte på att Sverigedemokraterna på senare tid har blivit stora i Sverige. Jag tycker att det är hemskt. Har vi svenskar blivit fientliga nu eller. Vad är det som gör att vi inte vill att kulturer ska blandas och ta in folk med annan kultur än vad vi är? Man vill bevara den svenska kulturen, menar man och vad är det som säger att de andra kulturerna är dåliga och inte får blandas med den svenska kulturen. Varför är den så bra, jag tror att det bästa är en blandning mellan alla kulturer, så som det faktiskt ser ut lite idag. Jag undrar faktiskt hur sd har tänkt sig att Sverige ska se ut. Ska det bli förbjudet att sola på sommaren (tänk om man blir brun), ska vi bara äta strömming (jag menar typ all mat kommer från ett annat land från början) och vi ska bara ha ull kläder som är svindyra, eftersom de måste tillverkas i Sverige och tänk er alla ni som bara har märkeskläder inga fler Levi's jeans eller adidasskor längre Ajajaj. Jaja jag orkar inte att alla ska vara så fientliga mot varandra. Istället för att se allt det dåliga med att folk som inte är likadana med varandra, tänk bara så mycket som vi kan lära oss och förstå hur andra kulturer ser på olika frågor och vi kan alla leva i fred med varandra.

Jag vill verkligen åka utomlands, jag orkar inte med snöiga och gråa Sverige längre. Tänk att bara resa runt i världen och upptäcka saker, klara sig på egen hand och ta dagen som de kommer. Jag vill inte åka på charter, jag menar jag vill ha äventyr!!!


Har samhällskunskap just nu. Disskuterar vad de olika ideologierna har för lösningar på fattigdomen. Konsvervatismen (moderaterna och kristdemokraterna) har ingen lösning. De säger att man alla inte är lika mycket värda och att de starka och smarta (de som är rika) måste ta hand om resten av packet. Jaja, jag orkar inte liberalismen och socialismen har det i alla fall. Jag orkar inte moderaterna, de kommer att förändra hela Sverige till ett mini USA och vem vill vara som USA? Inte jag i alla fall. Fick precis beröm av läraren av vad det största problemet till fattigdom är. VAD BRA JAG ÄR, not, ganska självklart egentligen. Nej nu måste jag lyssna på den sjuka nyliberalismen som handlar om att det ska vara förbjudet med fackföreningar, inte ska finnas någon minimilön och att ALLT ska vara privatiserad. Vi ses ha det bra och tänk på någon annan någon gång.


Innebörden av jag älskar dig

Tänkte att jag skulle ge svar på tal från kommentarerna jag fick från mitt förra inlägg. Först vill jag bara säga att orden jag älskar dig ska man använda med aktning precis som med orden jag hatar dig. Jag älskar dig ska man inte sprida ut till höger och vänster, för det betyder så mycket mer än att bara gilla någon. Precis som med jag hatar dig. Att hata någon är också så otroligt mycket mer än att bara ogilla någon och jag tror att det är detta som många inte riktigt vet. För ofta är det så att de som använder orden jag älskar dig mest är också de som använder jag hatar dig flitigt. Och jag tror inte att man hatar så många människor (eller hoppas i alla fall) att man måste säga det till alla som man tycker är lite jobbiga. Samma sak gäller jag älskar dig. Självklart älskar man männsikor här i livet, annars skulle livet vara bra tråkigt. Men man kan inte säga jag älskar dig till alla som man känner. De som man ofta älskar är, de närmaste vännerna, familjen och flick/pojkvännen. Resten kanske man gillar och det är inte samma sak. Går man dessutom och säger jag älskar dig till alla som man känner, ja då tappar orden sin glans. Det ska vara hedrande att någon säger jag älskar dig till dig, inte något vardagligt, det ska däremot jag gillar dig vara. Man måste förstå att olika ord har olika innebörd. Men att båda kan vara lika bra ändå. En annan sak som jag också vill säga till den som skrev att det är roligt att läsa om händelser om man har ett roligt liv. Vad menas med det då? Att jag har ett tråkigt liv eller vaddå? Jaja spelar roll, men jag vill gärna ha svar på frågan och att ni säger vad som sak bli bättre. Men det som är så tråkigt med att läsa om foks liv är att det ofta blir; Sen gjorde vi, Sen gick vi, Efter det osv.

Miljödebatten har varit het de senaste månaderna vilket jag tycker är jättebra eftersom vi måste göra något mot miljön nu. Det som gör mig förbannad är att det är flera som påstår att det bara är nonsens. Ja eller hur, förintelsen är ju bara ett påhitt. Om man inte är blind som vissa verkar vara så märker man att miljön ändras, vi har inte lika lång vinter i Sverige längre och översvämningar och torka har blivit mycket vanligare. För att inte tala om all skövlad regnskog och förorenat vatten Jaja, vi kan göra mer än vad vi tror. Släng skräp i papperskorgen och källsortera, det är en bra början. Kör inte så mycket bil och gå mer. Alla ni som vill röra på er mer, ta en promenad in till stan istället för att ta bussen. Jaja vill ni kolla hur stort ekologiskt fotavtryck ni har (som visar hur mycket du påverkar med ditt sätt att leva) gå in på: http://www.earthday.net/Footprint/index.asp. Klicka på Sverige och välj engelska som språk (finns inte svenska). Ha det så bra och ta hand om jorden. Lycka till i livet /Freja

Vad är en fjortis egentligen?

De flesta bloggar jag har tittat på har bara beskrivit dagen, vad som hänt och så. För mig är inte en blogg att man ska berätta vad man har gjort och hur roligt/tråkigt det var. För mig är en blogg att man delar med sig av sina tankar för alla andra. Jag tror att det är mycket intressantare för "mina läsare" om jag skriver om mina åsikter i olika händelser och saker än vad jag gjorde i skolan, på träningen, vilken fest jag var på etc etc. En annan sak som jag också tänkt på är att de flesta blogg inläggen skrivs på ett väldigt konstigt sätt, det är talspråk och vad ska man kalla det "fjortis"stuket på många bloggar.
Om man tar detta som exempel:

"Träffade Lisa idag. Älskar dej gumman <3<3. Först åkte vi in å shoppade i några timmar. Jag hittade värsta snygga tröjan på H&M. Asså så himla snygg så man dör. Efter att vi varit i stan några timmar åkte vi hem och fixade oss för festen ikväll hos Jonte. Asså shit, ska bli så himla roligt  :D."

Jag tog inte detta från någon speciell utan jag bara skrev så som jag har uppfattat det att många skriver. Detta är för mig ganska fjortis. Alla har självklart olika uppfattningar om vad en fjortis är, men för mig är en fjortis som uppträder väldigt omoget till sättet. De behöver inte ha några speciella kläder eller utseende. Killar kan också vara fjortisar och man behöver absolut inte vara 14 år. Jag tycker att det finns massor i min ålder som fortfarande uppträder lite som fjortisar. Hur många är det inte som bara är intresserade av att gå ut och supa varje helg, handla upp alla pengar de har på kläder eller hamna i säng med första bästa kille. Att sedan gå runt och tycka att man är så vuxen, det är riktigt fjortis. Om man är vuxen ja då ska man kunna ta ansvar för sina handlingar och det är inte särskilt vuxet att inte ha kontroll över sin ekonomi eller gå ut och supa skallen av sig varje helg. Eller det tycker inte jag i alla fall, men alla har som sagt olika åsikter om det och jag ska inte komma och säga vad som är rätt eller fel.
Jag förstår inte varför det alltid är så många som blir förbannade över det jag skriver, kanske ska gå över till den tråkiga bloggen och skriva vad som händer en lördag förmiddag. Jaja jag står för yttrandefriheten. Ha det bra och tänka alltid efter före . Lycka till i livet / Freja


Varför tränar vi?

Kom och tänka på en sak när jag tränade idag. Allt har blivit så konstigt på sista tiden, man ska träna och vara nyttig, men bara på vissa villkor, om man ska vara inne så att säga. Det enda som finns är att man ska träna på gym, om man håller på med en idrott eller tränar på egen hand (typ springer i naturen) räknas det som mindre bra träning.

För den bästa träningen får man ju på gym eller hur? Armhävningar, situps och dylikt, det blir man ju inte stark av och man får ju absolut inte bra kondition av att springa intervaller eller ute i skogen. Det som jag också har hört av de flesta som tränar på gym är " det är så roligt på gymmet att man knappt vill gå därifrån". Jaha, men de fyspass jag gör (jag tränar fotboll fyra gånger i veckan, tre av de fysträning) är ett rent helvete. Fysträning ska inte vara roligt och om man tycker det, ja då kan jag säga att man inte tar i ordentligt och då spelar det absolut ingen roll om man använder sig av kroppen som är gratis eller betala dyra pengar på ett gymkort. Det som jag tror många gör fel på är att de lägger av när det börjar bli jobbigt, men då är träningen totalt onödig. Efter ett träningspass ska armarna inte gå att lyfta, benen vara gelé, kroppen så mörbultad att man knappt orkar släpa sig till duschen och efter intervallträningen ja, då spyr man (inte VKS alltså TOVE ;) ). Denna träning känner jag av tre gånger i veckan och jag har än så länge inte besökt ett gym. Jag tycker att det är ett sånt slös med pengar att köpa ett gymkort, när man kan sticka ut och springa, köra styrketräning med kroppen (som vikter använder man stenar och dyl.) och det kostar inte ett öre. Men det är klart, jag tränar för att bli bättre på fotboll, få bättre kondition och muskler. Många tränar ju bara för att må bra och då behöver man förstås inte ta i, men för mig är det totalt onödig träning då. I alla fall för att spendera massa pengar på ett gymkort, men men de flesta är kapitalister idag och då har man ju mycket pengar. Kanske bara är jag som känner att jag (eller mina föräldrar) har råd att betala för ett gymkort. Jaja det får ni avgöra själva människor. Jag känner att detta kommer att bli ett långt inlägg om jag inte delar in det i två delar, kanske ska göra det. Aja återkommer en annan gång. Ha det bra och börja fundera över varför ni tränar (om ni nu gör det). Ha det bäst :) / Freja

Tove, Freja, Malin och Lilian :D

Tove, Freja, Malin och Lilian :D

Bakdag hemma hos mig i Årsta, kakorna blev misslyckade men och? De var ekologiska i alla fall

Modet idag

Jag har tänkt på hur många olika stilar det finns, och ofta har man en speciell stil beroende på var någonstans man bor eller var man ställer sig rent politiskt eller något annat. Ofta har det att göra med mode och jag har märkt att även de som säger att de har en egen stil också följer ett mode. Om man tar min skola till exempel, känd som största vänsterskolan och att alla som är alternativare går där. Absolut stämmer det till viss del, men alla de som går runt där och pratar om att man ska få se ut hur man vill, ser likadana ut och har precis samma åsikter, man måste ta hand om länderna i tredje världen och du ska absolut inte äta kött . Och de har sin egen stil, och sticker ut på sitt egna sätt? Jaja disskutionerna kan fortsätta i evigheter. Jag kan även ta exempel från "den andra sidan" bratsen. Där det handlar om att klä sig i de senaste och flashigaste märkeskläderna, dricka latte och träna på gym. Samtidigt som de också säger att man ska vara sig själv. Jag vill inte döma någon, men en egen stil finns det nog ingen som har. Sen vill jag inte heller påstå att jag är den ultimata människan som har en egen stil. Men jag kan i alla fall säga att jag varken är brat eller värsta alternativaren. Den största anledningen till hur man klär sig handlar nog om modet, det finns ett mode som vi följer, inte alltid för att vi gillar det utan jag tror att det mer handlar om att man vill visa att man hör ihop med en del männsikor och att visa var någonstans man står i olika frågor. Därför är det också viktigt att veta vad kläderna man har på sig betyder. En palestinasjal är inte bara en snygga accesioar, den står också för att man stödjer palestina i Israel/Palestina konflikten, vilket man kanske inte gör i och med att palestinierna är de som självmordsbombar. Ha gärna på er kläder men man ska också veta vad de står för


Ha det bra och kom ihåg att allting har en mening   


Ska försöka vara normal

Fick ett argt inlägg om att jag skrev om tråkiga saker som politik och idrott osv och att de är för långa. Ska försöka skriva lite om "intressantare" saker. Som att jag kanske får åka Amsterdam under sportlovet, själv :) Det jag ska göra där är att träffa Wesley och det som man gör i Amsterdam, ALLT tillåtet. Som att röka på, man kan handla droger i vilken affär som helst och det sexuella är en stor del av Holland också. Holland äger eftersom man får gifta sig med vem som helst oberoende kön. Och Ida kommer mörda mig om jag skriver längre men jag hoppas att ni håller tummarna tillsammans med mig att jag får åka

Hej då Vi ses <3

Idrotten är demokratisk?

Jag har varit så trött de senaste dagarna att jag knappt vet vad jag heter. Kompisarna kommer på mig att sova på lektionerna (okej inte men ändå) och hemma tjatar mamma om att jag inte får sova direkt när jag kommer hem. Jag vet verkligen inte vad det beror på. Det skulle kunna vara snön och mörkret men det har ju varit mörkt och snö (om inte mindre snö på senare år pga alla miljöförstöringar) i Sverige och då har jag inte varit det minsta trött. En annan spekulation skulle kunna vara den att jag inte har tillräckligt med järn i min kropp och på det viset blir trött. Det vill jag dock inte tro eftersom det skulle förstöra min idrottskärriär. Inte på så sätt att jag måste sluta idrotta, men idag så är det bara den manliga idrotten man satsar på och om jag då skulle säga att jag är så otroligt trött och att det beror på järnbrist skulle jag få svaret det är bara att lägga av. Samma sak skulle gälla om jag skulle åka på en långvarig skada, alla läkare säger det är bara att lägga av med idrotten. Observara dock att detta bara gäller på damsidan, skulle samma sak däremot inträffa en kille. Säg att han har knäproblem, ligger han på operationsbordet inom en timme och tjejen får svaret det enda du kan göra är att lägga av. Detta är otroligt dåligt tycker jag, om killen får en chans att komma tillbaka borde väl det samma gälla tjejer, eller? Frågan har tagits upp ett antal gånger tidigare, men det verkar som att det enda alla idrottsklubbar vill satsa på är herr fotbollen. Titta bara på Älvsjö där jag spelar fotboll nu. Styrelsen satsar alla pengar på herrlaget som ligger i div. 4 (vilket är i mitten av alla divisioner) och damlaget ligger i div.1 (divisionen under allsvenskan som är den bästa divisionen) och mitt lag ska man inte tala om. Styrelsen har inte gjort något för vårat lag (damernas b-lag) vilket har lett till att vi är så få att vi undrar om vi kommer klara oss utan att behöva lämna WO. Om detta hade inträffat på killsidan så hade det tagits itu med problemet med en gång. Jag tycker att det är så otroligt dåligt. Det behövs mer lag som satsar på tjejfotbollen om man vill att det ska bli kvalite på den som  det är på herr sidan. Sverige är till exempel ett av de bästa lagen i världen i fotbollen på damsidan men vad står det om det i tidningarna? INGENTING. Däremot är det två sidor långa repotage om herrlandslaget som förlorar mot Ecuador. Men men det är ju inte jag som bestämmer, det är borgarna (som är konservativa= tycker att kvinnan står under mannen) och det är inte mycket jag kan göra utom en revolution förstås (Go Marx). Vilket i och för sig är möjligt eftersom Marx menade att det enda sättet att nå det socialistiska samhället är att det är kapitalistiskt innan. Men men i nästa val får jag rösta och då ska jag inte rösta på moderaterna och långpannan...förlåt Reinfeldt menar jag. Det var allt jag hade att säga idag för jag har inte gjort något idag som är intresant att berätta. Nu måste jag öva på spanska provet. Ha det bra Puss

Freja och Wesley

Freja och Wesley

Jag och Wesley <3<3 saknar dig otroligt mycket

Fackföreningar är viktiga

Idag har det varit en otroligt jobbig dag. Jag är jättetrött trots att jag inte gjort något, måste bero på det här äckelvädret och mörkret. I varje fall började jag tjugo över åtta idag och hade samhällskunskap, det är jätte intressant särskilt med det som vi jobbar om nu; arbetsförhållanden i tredje världen. Idag handlade lektionen om fackföreningar och hur viktigt det är. För i många av länderna i tredje världen så är det förbjudet att ha fackföreningar ofta så anställer de också människor som är outbildadade (mestadels barn) som inte vet om sina rättigheter och som tvingas jobba cirka 20 timmar om dygnet. Även om detta strider mot landets lagar så struntar företagen i det, för företagen låter pengar gå före människa, och landet vågar inte säga emot för att det är företagen som ger arbetstillfällen och de hamnar i en ond cirkel. Där kan fackförbund komma in och bestämma att de inte får betala ut en lön under en viss summa eller att de bara ska arbeta ett visst antal timmar och om företagen inte säljer detta så kan de strejka och sätta företaget i blockad. Fackföreningar är därför bra!!!!!

Okej andra lektionen var spanska, där jag inte minns så mycket för att jag mest sov igenom den. Men spelar roll vi hade ändå bara repetition och då är det inte så viktigt, känns som om vi har rabblat preteritum i 100 år snart... Jaja efter lunchen (ost tortelini i tomatsås och potatisgratäng med bönor) hade vi matte. Jag och Lilian satt och gjorde hänga gubben hela lektionen HAHA!! Det var riktigt roligt och lärorikt, mitt ordförråd utvecklades nog med en 20 ord där. Efter denna givande lektion drog vi ner till gympasalen för att samla in kläder till vår lilla vänförening i Kenya, tyvärr var det inte så många som hade kläder :(. Men men gympa är ju inte det som alla gillar i vår skola heller. De kläder vi fick packade vi och de ska sedan fraktas ner med de lyckosarna som går i trean och ska ner och praktisera i Kenya i tre veckor. Jag är verkligen avundsjuk, tänk att få åka ner till Kenya i tre veckor och inte behöva betala något för resan. Jaja.

Jag har inte mycket mer att säga och hoppas att ni fått ut något av detta (även om mitt liv kanske inte säger er så mycket) Ha det bra och kom ihåg att fackföreningar är viktiga och att det skulle vara bättre om alla ägde allt tillsammans. Jag menar då skulle ju alla få som de vill; kommunisterna (kollektiv!!) och moderaterna (jag älskar att äga) Jaja vi ses ha det bra Puss och Kram och allt annat.

/Freja Ps. jag  har namnsdag idag. Ds :)


Bildlektion zzz

Så kanske man då ska ta och börja dokumentera sitt liv för resten av världen. Jag vaknade i morse och frös så mycket så jag inte visste vad jag skulle ta mig till. Vintern har kommit efter mycket om och men till alla småbarns lycka och till mitt stora förtret. Vintern, eller i alla fall snön, hade kunnat komma en månad tidigare vid julen eftersom det är då alla vill ha snö. Själv skulle jag klara mig bra utan snö, eftersom den nästan bara ställer till problem. I och för sig tycker jag att ett land som Sverige som har snö ungerfär en tredjedel av året borde kunna förbereda sig och ha allt som behövs för att klara snöproblemen, men vår "kära" regering som inte satsar så mycket på en förbättrad miljö kanske redan har ställt in sig på klimatförändringarna, men det ska vi inte diskutera nu. Men som jag sa så ställer snön bara till en massa problem, jag var först tvungen att vänta på bussen som var en kvart försenad och sedan på pendeltåget som var 10 minuter försenat pga snö och halka. Jaha ja, jag var halvt ihjälfrusen innan jag, med iskalla fötter, stapplade in på Globala vid halv nio tiden (skulle egentligen kommit kvart över åtta) och satte mig och började knappa på datorn. Det är inte klokt hur datanörd man blir av att ha en egen dator i skolan varje dag. Tyvärr, eller vad jag ska säga, kan jag inte vara lika mycket datanörd som mina vänner eftersom någon vänlig, eller snarare elak, själ har snott min laddare så datorn är aldrig fulladdad. Första lektionen var processhandledning och introduktion med det nya projektet, Glokalt. Det ska bli jätte intressant, där man ska följa en produkt från råvarorna till den blir avfall. Idag skulle min grupp bestämma vad vi skulle jobba med för produkt. Efter en timme innehållande av diskussioner fram och tillbaka och kanske ett och annat bråk lyckades vi komma fram till att jobba om en mobiltelefon. En, enligt mig, bra vara eftersom relativt få känner till den smutsiga baksidan hos mobilen. Min grupp verkar väldigt bra med samarbetsvilliga och arbetsvilliga personer som har en förmåga att diskutera och samtidigt alltid komma med bra idéer. Efter den givande och intressanta lektionen, gick vi till en betydligt tråkigare; Bild. Jag är för det första otroligt dålig på att rita och det är inte heller roligt, jag ville helst ha teater som estetiskt tillval men på globala fanns det bara  bild TYVÄRR. Varför har de inte dramatik I love teather. Just nu jobbar vi med att skrapa svarta plattor och där man skrapar så blir det vitt, jag som inte kan rita från början lyckas förstås göra ett då dåligt resultat så att till och med bildläraren garvar. Tur att  man då har Tove. Lilla spatt Tove som alltid är glad och som inte heller har bild högst upp på favvolistan. Vi lyckades med samma resultat och vara klara i tre lektioner utan att säga till när vi insåg att vi bara larvat igenom uppgiften och alla andra faktiskt lyckats med riktiga konstnärsresultat.  Jaja nu är jag i alla fall helt klar och kan sitta och sova på den här lektionen.

Vi ses på stan :D ha det bäst and all you need is LOVE bye bye Frejdolf


Lite frågor (som Ida vill att jag ska svara på)

Här kommer några frågor och svar!:......

1. Gillar du frågor? Beror på vilka typer av frågor det är
2. Om nej: prov i skolan liksom
2. Namn? Frejdolf
3. Höger- eller vänsterhänt? Högerhänt vill vara vänster
4. Humör just nu? Kär <3<3
5. Favoritgodis? rättvisemärkt och choklad
6. Är det nåt du absolut inte äter? äcklig mat
7. Kläder just nu: mjukisbyxor och Chelseatröja
8. Musik just nu? Ebba grön - Ung och Kåt
9. Vad åt du senast? Frukost
10. Vad sa du senast? Kärleken är blind (sjöng duett med Thåström)
11. Favoritkläder? Rättvisemärkta och ekologiska
12. Favorit-hangout? Amsterdam
13. Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då? 70-talet!!!!
14. Sommarplaner? Åka till Amsterdam, Nice och kanske Gothia
15. Är du bra på matte? jodå
16. Fisk eller badkruka? beror på tempraturen
17. Favoritfärg? inte rosa i alla fall
18. Saft eller alkohol? tänk om mina föräldrar kollar = måste säga saft
19. Längd och vikt? kort och tjock
20. Hur många kuddar sover du med? ibland en annars ingen
21. Favoritväder? Värme
22. Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med? en dator så jag kan blogga
23. Spelar du nåt instrument? musik e inte min starka sida
24. Morgon- eller nattmänniska? Natt!
25. Sparare eller slösare? sparar nog mer
26. Vem är viktigast för dig? är egoist
27. Gyllene regeln för dig? Do what you wanna do
28. Det bästa du vet? ja... allt bra som händer
29. Bästa leksak? Wesley :P
30. Bästa film? Hair
31. Tror på liv på andra planeter? Why not
32. Kommer ihåg din första kärlek? Kanske
33. Älskar du henne/honom fortfarande? Friends forever
34. Har några homosexuella vänner? ja
35. Tror du på mirakel? ja
36. Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid? Ja.
37. Ser du dig själv tolerant mot andra? ,försöker vara, kanske inte alltid
38. Ser du på kärleken som ett misstag? Nej
39. Hur många barn vill du ha när du blir stor? 17829304 st
40. Framtidsdrömmar? flytta till Holland och rädda världen
41. Bio eller promenad? Både och!
42. Är du åt höger eller vänster (politiskt sett)? Vänster!! och ekologist
43. Glasögon, linser eller inget? inget
44. Teknisk eller oteknisk? oteknisk
45. Är du kittlig? fråga wesley
46. Snarkar du? no idea
47. Stjärntecken? tvilling
48. Rädd för insekter? ja
49. Äckligaste insekten? larver
50. Största svaghet? vågar inte säga till folk som bråkar på stan och snacka mycket lite handling
51. Det här är jag bra på: vet inte fråga nån annan
52. Musikstil? Punk och rock
53. Lyckotal? vet inte
54. Favoritfilmgenre? verklighetsbaserade
55. Bästa bok? 1984 av George Orwell
56. Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Kunna rädda världen genom att klappa händerna
57. Favoritord? men asså
58. Vad vill du jobba som? på sida, personlig assistent eller på dagis
59. Chips, morötter eller godis? morötter (SKOJA)
60. Hamburgare eller pizza? hemagjord pizza
61. Skriver du dagbok? träningsdagbok
62. Sport, A-ekonomi eller barnprogram? Sport
63. Namnsdagsdatum? no Ideas
64. Har du nån flickvän/pojkvän? Wesley <3<3<3
65. Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? pierca mig i läppen och naveln kanske
66. Födelsedag? 900618
67. Favoritchipssort? äppelchips
68. Synliga ärr (antal)? många
69. Din bästa vän (namn)? har ingen bästa vän
70. Stökigt eller välstädat? orka städa
71. Gungar du på stolen? ja
72. Hur många kusiner har du? 2
73. Detta gör mig argast? orättvisa
74. Bästa årstiden? Sommar
75. I julklapp önskar jag mig? att wesley ska komma och fred på jorden
76. Senap, ketchup eller inget på korven? inget
77. Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? JAAAAAAAA!!!!
78. Vilken hand håller du gaffeln i? vänster
79. Är du helt jävla dum i huvet? Ibland tror jag
80. Är alla lika värda? JA
81. Vad hänger på väggarna i ditt rum? tapet
82. Vilken färg har du på tapeterna? ljusgrön
83. Pasta, ris eller potatis? pasta
84. Hur är din drömtjej/kille? som wesley
85. Vilket är bäst - Julafton eller din födelsedag? hatar julen
86. Ljust eller mörkt bröd till frukost? beror på vad som finns hemma
87. Vilken läsk är godast? kolsyra smakar skit
88. Vad gör du helst? har roligt
89. Den här frasen älskar jag att höra? Jag älskar dig!
90. Hur många syskon har du? 2 små brorsor
91. Bäddar du din säng? Ja
92. Bor du själv eller tillsammans med någon? familjen
93. Är du allergisk mot något? människor som tror att de är bättre än alla andra
94. Är du mörkrädd? Ibland
95. Är du religiös? nej
96. Tror du på astrologi? ja
97. Tror du på magi? ibland
98. Släpar du fötterna efter dig? går inåt med de iallafall
99. Gympadojor, välpolerade skor eller sandaler? gympaskor
100. Vad är du mest rädd för? att världen ska bli förstörd

Lite om mej :)

Hej eller vad man nu ska säga

Jag heter Freja och det här är första gången som jag ägnar mig åt att skriva en blog (eller heter det blogg?). Jaja, spelar roll, på det första inlägget kanske man ska ägna sig åt att berätta lite om sig själv. Som att jag aldrig dokumenterat mitt liv på det här sättet någon gång tidigare. Jag har aldrig skrivit dagbok och verkligen inte blogg, som det senaste året blivit ett mode och som många skaffar och dokumenterar hela sitt liv för om världen. Tacka vet jag dagbok, där kunde åtminstonde inte alla läsa det som man höll hemligt. Men med vårt datoriserade och morderna samhälle så kommer snart att George Orwells teori om "Big brother sees you" i boken "1984" vara sanning. Har ni inte läst den rekomenderar jag den starkt, efter den upskattar man allt det som vi i Sverige ser som en självklarhet. Jag har en förkärlek till allt som är lite äldre. Musiken jag lyssnar på är stenhård 70-tals punk á Ebba Grön, Sex pistols och The Clash, även en del Queen och The Beatles. Jag spelar fotboll (älskar sport) i Älvsjö AIK och fotboll är som vi alla vet en mycket gammal sport. Till och med min pojkvän är av modell äldre (född 1988,själv är jag född 1990).  Så allt var alltså bättre förr? Nja.. Vet inte om jag kan hålla med om det, men en sak som i alla fall var bättre förr var miljön. Vi alla människor måste faktiskt börja bry oss annars kan alla som drömmer om snön slute drömma. Likadant gäller det hela tredje världen, vi här i rika världen måste börja bry oss. Tyvärr har det utvecklats någon form av  slit och släng samhälle där man ska köpa så mycket som möjligt och bara bry sig om oss själva. Ska världen och mänskilgheten kunna överleva måste vi människor börja bry oss och hjälpa varandra, se till att alla har allt som behövs och framför allt arbete med schyssta villkor, men de flesta av oss rycker tyvärr bara på axlarna när man hör att ens byxor är sydda av en 12 årig flicka i Kambodja hon jobbar 20 timmar om dagen får 100 kronor i månaden samt är förbjuden att gå med i fackföreningar gå på toaletten och ofta bilr sexuellt antastade. Vad beror då detta på, jo på oss i väst som vill handla allt så billigt som möjligt och förstås att pengar går före människor, tänk om alla ägde allt tillsammans, vilken Utopi.

Men men jag ska inte tråka ut er mer nu med mitt etiska miljösnack. Mina intressen är alltså politik (vänster, vänster, vänster älskar att argumentera mot moderater), SPORT (vägen till en bättre värld) och mina kära vänner. Jag har också börjat intressera mig för Holland på sista tiden. Hmm.... undra varför, ja de som känner mig vet ju, min underbara pojvän, Weslet Mulder, landslagsbrottare, kommer ju därifrån. Men jag tror inte att ni är så intressrade av att höra en lång och utförlig rapport om Holland, för detta är trots allt en blog och där ska man berätta om sitt liv, men jag har en förmåga att komma bort från ämnet (lärarna going crazy; Freja du ska inte skriva om dina tankar om Israel Palestina konflikten utan om judendom och islam) but thats life. Jaja, jag börjar se slutet på mitt kanske något långa inlägg. Och till er lycka (speciellt Idas) är jag äntligen klar och ska snart sticka iväg och träna fotboll i Spånga hallen. Brr...

Jaja ha det bra och kom ihåg: Love is all you need and money cant buy you love Ha det bäst
/ Freja

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0