Happy ever after

Imorgon är det dags. Redovisning i global miljö vård. Det ska bli kul. Särskilt med vår idé. Hahaha. Jag har en känsla av att jag kommer ligga på golvet och garva. Herregud, jag är verkligen nöjd med reslutatet och jag kan slå vad om att vi kommer ha den bästa redovisningen. Global miljövård är ett intressant ämne tycker jag. Man lär sig mycket, åtminstone gör jag det och sen vann min grupp (samma grupp som jag är i nu) "tävlingen" om framsidan på global miljövårdsidan. Oyeah, det kändes bra, jag blev lycklig i hela kroppen. Nu är det dags för redovisningen imorgon och den känns bra. Jag känner mig inte ens lite nervös eller stressad. Det är skönt. Jag har aldrig varit stressad över skolan eller behövt sitta långt in på natten och göra ett arbete, jag har heller aldrig tagit med mig massor med arbeten hem. Jag är så bra.

Idag blir det ett skrytinlägg, men det var längesen jag kände mig så på topp. Har på sista tiden haft många tycka synd om mig själv inlägg men nu är det ett slut med det och en lycklig period går i antågande. Hoppas att min inspiration kommer komma och att jag kan skriva bra och intressanta inlägg som inte bara kretsar runt mig själv. Men nu ska jag göra lite engelska (Shakespeare) Ha det bra! Så kommer det ett nytt och fräscht inlägg inom kort som inte kretsar runt mitt liv :)


Dagens gästskrivare: Truls

Tjena tjena! Det är jag som är Truls. Jag är Frejas absolut bästa vän i hela vida världen. Det är till mig hon kommer och berättar om alla sina problem, det är hos mig hon gråter och det är hos mig hon får råd på vad hon ska göra. Ingenting undgår mig, ingenting, jag får alltid veta allting först. Så jag känner mig ganska stolt över att jag är så viktig för Frejas existens, eftersom det är hos mig alla problemen ältas och som alla hennes idéer kommer fram. Om det är någonting hon inte förstår i skolan så sitter jag och diskuterar med henne tills vi kommer fram till något som verkar vettigt. Bara så ni vet, om Freja skriver eller säger något i skolan, är det med säkerhet jag som kommit med minst en idé.

Jag gillar Freja på alla sätt och vis verkligen, jag vill inte påstå något annat. Jag menar det är ju pga henne som jag överhuvudtaget kan existera. Skulle hon dö, skulle jag också göra det och det vore synd, tycker jag. Men det är en sak som jag tycker är jobbigt med henne och det är att hon på något sätt skäms över mej. Om någon skulle fråga om mej skulle hon förneka att jag fanns, ja hon tycker verkligen att det är jobbigt att jag finns och är med henne. En annan sak  som jag också tycker är jobbigt, är att vi bara ses på hennes villkor, när hon vill och när det passar henne. Aldrig att vi skulle ses när jag vill, men det är klart, jag har ingen talan och jag kan bara träffa henne när hon vill, eftersom det är hon som styr över mej med järnhand.
Så är det med den saken :) hejdå på er/ Truls


Morgonen är inte najs alla gånger

Jag borde inte sitta här egentligen. Borde göra läxor och skriva en debriefing om vad jag tycker om utveckling. Det är jättesvårt och jag vet inte alls vad som är viktigast när det gäller utveckling. En ekonomisk utveckling eller social utveckling eller kanske en ekologisk utveckling. Varför inte alla i samma. Hur ska det gå om man ska handla med hela världen, men samtidigt ha en miljömässig hållbar utveckling. Vem tycker jag har rätt och vem har fel. Är det inte så i långa loppet att alla har lika mycket rätt som fel. Åhh det är jobbigt, men jag får kämpa. Måste bara skriva ett inlägg så kanske jag får inspiration till att kunna skriva en klyshig och ganska träffande text.

Men nu över till något annat. Som jag skrev förut så gillar jag inte natten och kan inte sova under natten pga diverse rädslor. Jag har nu kommit fram till att morgonen är ännu värre. För det första vaknade jag i morse med en mycket äcklig smak i munnen. Blää. Usch inte najs och dessutom hade jag inte orkat torka bort mitt smink eftersom när jag kom hem var jag så trött att jag stupade i säng och nu på morgonen såg jag ut som hej kom och hjälp mig, svart runt hela ögonen och mina ögon var jättetrötta och rödsprängda. Mitt hår stod åt alla håll. Nej det är på morgonen ens riktiga jag kommer fram, ens fula jag, hur snygg man än är på dagen, kan man aldrig vara snygg på morgonen. Åtminstone inte jag. Synd men sånt är livet. Jag får helt enkelt lära mig att leva med det.
Nej nu ska jag skriva debriefing!
byess
Ps. Jag är glad att jag överlevt ännu en natt.

10 saker du (kanske) inte visste om Freja

Jag har tänkt på att ni som läser min blogg måste lära känna mig bättre och vad är då inte bättre än att skriva saker om mig så ni känner att ni verkligen vet vem jag är. Således kommer lite information om mig själv:

Freja...
... Går (nästan) alltid klädd i högklackat för att verka längre (är ringa 1,57 m utan hög klack)
... Grämer sig över en förlust över en vecka och kan inte släppa det
... Har, trots ett stort idrottsintresse, aldrig åkt skidor
... Somnar (nästan) alltid under filmer
...  Är väldigt blyg och vill bli bättre på att prata med nya människor
... Sover aldrig på natten, är rädd för att få maginfluensan då eftersom man får det på natten (oftast)
... Hoppade i två minuter av lycka när Sverige tagit sig till EM
... Kan typ alla engelska hejaramsor för alla olika lag eftersom Harald sjunger och spelar de hela tiden hemma
... Brukar leva i en fantasivärld där alla är perfekta och mest perfekt är Freja
... Har en förmåga att säga saker innan jag tänkt efter (det kanske ni visste innan)

Så nu känner ni mig lite bättre i alla fall... det kanske blev lite bb men struntsamma jag har laddat för det här hela dagen

En obekväm sanning

Jag tittade på den filmen idag. Usch fick dåligt samvete. Även om jag är ganska miljömedveten blir jag alltid lika deprimerad när jag ser en film om miljön och att den blir förstörd. Har ni inte sett den tycker jag att ni ska göra den. Al Gore redogör enkelt och bra för problemen och vad det har för orsaker och konsekvenser, slutet ger iofs hopp om framtiden eftersom han säger att vi vet allt vi behöver veta och att vi kan göra det bara vi vill. Jag vill och jag hoppas att ni vill det också. För även om vi som lever nu inte kommer tjäna på att bry oss och ta vara på miljön, kommer de i framtiden att göra det. Jag menar våra barn kommer att tjäna på det, och vem vill inte att ens egna barn ska växa upp i en värld där de har massor av möjligheter och inte dör i förtid eller ens kan leva för att vi inte tog ansvar. Men det är inte så svårt egentligen att ta ansvar man kan göra små saker som inte kostar pengar eller inte alls är jobbiga. Det man kan göra är: gå istället för att åka bil, återvinna och inte köpa så mycket saker hela tiden. Det är lätta(?) saker att göra tycker jag i alla fall och miljön skulle faktiskt bli bättre om vi alla gjorde det. Så det kan vi ju göra och vara lite bättre mot miljön.

Idag är det Sverige - Lettland måste bara se och slösa lite energi genom teve 

jag måste bryta den här trenden

Ahhh just nu fick jag ett litet inslag av ångest. Jag brukar inte få det men just nu kom den och det är över en så töntig sak så jag dör. Det beror inte på skolarbete (som mina kära skolvänner brukar ha ångest över och klaga över hela tiden, men jag är lyckligt befriad från denna ångest) utan det beror på att jag har skickat ett mejl. Till en människa och jag håller på att dö av ångest på grund av det. Nu kanske ni tänker att jag har skickat mejl till någon känd människa som Reinfeldt eller liknande, men så är det inte heller. Utan det är till en högst okänd människa (men jag vet ju vem det är) och herreud det känns töntigt att oroa sig för det. Men sådan är jag som har allting så jag oroar mig över ett mejl som egentligen inte kom mer spela någon roll för mitt liv (eller det kanske det gör) och jag behöver stöd i denna stund. Det är i sådana här lägen jag önskar att jag åtminstonde vore lite troende, men jag kan ju inte be till Gud nu eftersom det skulle kännas töntigt, jag menar jag tror ju inte på Gud så varför skulle denne hjälpa mej nu om jag inte tror att Gud hjälper mig annars. Nej nu ska jag sluta innan jag spårar helt och dör av ångest. Måste tänka på något annat får läsa en bok eller nåt. Önska mig lycka till :)

byes/ F

Drömmar

Jag har kommit fram till att jag inte har ett liv. Det enda jag gör är att gå i skolan, spela fotboll och någon gång ibland vara med kompisar. Hur roligt låter det på en skala, egentligen? Visserligen så tycker jag inte att jag har ett tråkigt liv och jag trivs med det jag har och det jag gör. Inte så att jag tycker att jag slösar bort mitt liv, men om jag blickar bak på mitt liv inser jag att livet kanske är för kort för att leva i ett mönster och aldrig göra något oväntat. Nu är inte det här menat som ett "stackars lilla mig jag slösar bort mitt liv" inlägg, utan mer som en tanke att man kanske ska våga satsa och leva för dagen och inte för tio år framåt. För då kanske du inte lever eller har helt andra förutsättningar än vad du har idag.
Nu menar jag inte heller att man bara ska leva som om varje dag var den sista, men kanske ha det där "om jag bara hade en vecka kvar att leva skulle jag göra det här, det här och det här" i åtanke och försöka uppfylla sina drömmar. Jag vet att alla har olika drömmar och en del har som största dröm att ha högavlönat jobb, bo i en fet villa och ha en familj. Och då passar livet att leva i mönster perfekt, det är inget fel att tycka så, men jag tycker att det är tråkigt att leva så i längden. Samtidigt är det klart att jag också drömmer om att ha jobb, hus och barn och allt annat, men det finns även många andra drömmar. En av mina högsta drömmar är att resa jorden runt och försöka vara på så många platser som möjligt för att kunna lära mig mer om kulturen och liknande i landet. Jag ska verkligen jobba för att det inte bara blir tomt snack utan att det kanske kommer att gå i uppfyllelse en vacker dag. Visst kostar det pengar, men det löser sig alltid.

Sen har jag även drömmar som fred på jorden, att jag vore snyggare, att miljön blev återställd och att det inte skulle existera fattigdom på det sättet som det gör idag. Även om de drömmarna kanske inte kommer gå i uppfyllesle så vill jag ändå ha de eftersom det inger hopp. Jag ska avsluta det här inlägget som blev lite långt genom ett citat om just drömmar som jag tycker vi ska tänka på innan vi kommenterar andra människors drömmar: 
Det finns många sätt att få ett hjärta att brista. Historien är fylld av hjärtan som brustit av kärlekssorg, men det som verkligen gör en människa bedrövad är att beröva henne hennes dröm - vad den drömmen än må vara (Pearl Buck 1892 -1973)


Michael Moore - bra men inte tillräcklig

Jag håller på att läsa en bok som heter "Vem har snott mitt land?" skriven av en mycket kär amerikan vid namn Michael Moore. Michael Moore är, som vi alla vet, mycket kritisk till Bushadministrationen och USA:s poltik i allmänhet och om vi inte visste det så vet  vi det nu. Han har ofta bra tankar och idéer och är inte rädd att gå emot Bush och allt han säger. Visserligen är väl inte han den enda som tycker att Bush gör fel, men han är en av de få som verkligen kritiserar honom på ett öppet sätt. Böckerna som han skriver har haft problem att bli tryckta eftersom Bush&co inte gillat det han skriver, men demokratiska värderingar går före enskilda människors tankar och därför har han fått trycka dessa böclker. De är bra och intressanta, men det är också mycket som jag tycker är fel med böckerna. Michael Moore klagar bara på Bush och USA, men kommer inte med konkreta förslag på vad han tycker borde göras istället. I "Vem har snott mitt land" skriver han om elfte september och om hur Bush utnyttjade det för att kunna starta krig i Irak och hur dåligt han hanterade situationen. Men nästan ingenting om hur han tycker att Bush borde göra istället, mer förslag på hur det borde vara skulle jag uppskatta i alla fall. En annan sak som jag också blir lite irriterad på är att Michael klagar på hur enspårigt Bush ser på allt, men det han inte tänker på är att han är precis lika enkelspårig han fast åt andra hållet.

Jag vet att jag ocksa kanske klagar mer än att komma med konkreta förslag och att jag också är eneklspårig, men jag ska försöka vara mer konsekvent i framtiden. Men jag kan ändå rekomendera att läsa hans böcker för att få en iblick i hur det ser ut i USA.
Ha det bäst!!

Den gud älskar dör ung och Kamrat Jesus

Stämmer faktiskt. Jag menar alla de som gjort det bra för andra människor eller något i den stilen har ofta dött när de varit relativt unga (Nelson Mandela gills inte). I det här fallet menar jag inte rockstjärnor som knarkar ihjäl sig eller tar självmord. Nej jag menar människor som Martin Luther King eller Raoul Wallenberg. Kanske finns gud ändå som bestämmer, men det har jag svårt att tro. Jag tror inte på gud, men jag tror att allt det som hänt i biblen har hänt på rikigt på ett eller annat sätt. Alla människor som nämns i biblen har funnits på riktigt och gjort det som de gjort. Vi ska ta ett exempel; Jesus.

Jesus var världens första socialist som kämpade för en jämlikhet för alla. Även om det inte står så i biblen tolkar jag det på det sättet. Jesus och hans tolv lärljungar var en gerilla grupp som skulle störta kungens rike (hmm... kan inte min bibel rikigt). Så tror jag den. Så kamrat Jesus jag välkomnar dig i min famn som instiftade en socialism långt före Marx och alla andra tokar som bara pratar om proletäriatets diktatur. Det finns en bok som handlar om det som heter kamrat Jesus, den borde ni läsa. Jag läste den och fick en helt ny inblick i bibeln och kan nu se delar av den som världens första socialistiska propaganda. Jaja resten vet ni, Judas förådde Jesus för han var trött på att leva i skogen på förnödenheter som snälla människor gav de. Jesus blev korsfäst och dog. Återuppstod inte, men hans minne levde vidare och människor mindes honom och fortsatte kämpa för hans sak, på det sättet kan vi säga att Jesus återuppstod. Å herregud vad jag är smart, eller inte.


Feminism är inte jämställdhet

Jag tänkte att jag inte skrivit ett tyckande inlägg på länge. Men jag har inte kommit på något bra att skriva och dessutom inte heller haft nåon inspiration, det har varit för mycket annat att tänka på helt enkelt. Äntligen nu har jag hittat något som jag kan skriva om; Jämställdhet

Jaja tänker ni, ett annat inlägg om feminism och liknande, om att kvinnor diskrimineras och bla bla bla herregud vad tråkigt, men nej kära vänner, det är inte jämställdhet. Att jobba för en jämställdhet är inte samma sak som att vara feminist. Jag gillar egentligen inte uttrycket feminism så mycket just för att feminsimen bara tar upp ena sidan av jämställdhetsdebatten. En jämställdhet innebär inte bara att kvinnor får det bättre, utan att kvinnor och män behandlas lika överallt. Feminismen tar inte upp det, bara kvinnors problem. Visserligen är det ju så att kvinnor genom historien haft det sämre och alltid blivit diskriminerade och sämre behandlade, men om vi vill jobba för en jämställdhet måste vi titta på både tjejer och killar, och båda blir faktiskt diskriminerade, det är problemet som vi måste ta itu med. De som oftast blir nedslagna eller råkar mest illa ut på stan är unga killar. Men hur mycket hörs det om det på stan, nej det hörs bara om kvinnor som blivit våldtagna. Jag tycker självklart inte att vi ska tysta ner våldstäkterna, men vi måste lysa upp alla problem och erbjuda alla offer hjälp. Om vi fortsätter på våldtäkts spåret hör vi aldrig om killar som bivit våldtagna, det finns killar som blir våldtagna, men mörkertalet är mycket större, kan jag tänka mig i alla fall. Tänk er själva om en kille kommer till polisen och anmäler en våldtäkt. Polisen skulle ha svårt att hålla sig för skratt.

Nu menar jag självklart inte att jag inte tycker att vi ska ta itu med kvinnofrågor, det tycker jag och det är viktigt att vi fortsätter att jobba där. Men det jobbas på fel sätt. Att inkvotera tjejer på arbetsplatser bildar inte jämställdhet, utan istället en låtsas jämställdhet som alla tror på men som egentligen inte gäller.

En jämställd är när män och kvinnor har samma möjligheter i allt, inte att kvinnor ska få det bättre!


Dagens röda ros

image18

DAGENS RÖDA ROS(OR) GÅR TILL:
Jenny för att hon alltid är där och uppmuntrar mig, så jag alltid blir glad igen <3


Allt är inte som vi tror

 Jaha ja. Spelade innebandy igår igen. Det gick bra i början, herregud ja, jag gjorde t.o.m. mål :). Sen gick det inte lika bra. Vi förlorade. Igen. Med 6-4. Inte lika stor förlust den här gången. Det är ju alltid något. Men vi förlorade fortfarande. Det var faktiskt orättvist. Vi var bra och hade massor av målchanser. Men nej, vi kunde inte få in den där lilla bollen. Skit. Jag blev arg och slängde klubban. Jaja. Sånt är livet inte. Jag kommer inte kunna smälta det här, som vanligt då.

Jag vet att jag har bestämt mig för att inte klaga och vara arg utan istället uppskatta tillvaron och försöka se allt från the bright side of life. Så slut med klagolåten, det var trots allt bara en match och kanske inte så farligt egentligen. Anyway jag kom hem från Blekinge i söndags efter en trevlig vistelse där. Eller trevlig vet jag inte, men den var helt okej. Det var roligt att träffa människor jag inte träffat på länge. Okej nu har jag ingen aning om vad jag ska skriva mer.

Så jag avslutar med ett litet citat från Anne Swärd:
"Allt tycks enklare på avstånd. Detaljer och brister suddas ut. Som när man utifrån betraktar någon annans liv och inbillar sig att det är mindre komplicerat än ens eget"


Glad och lycklig

Nu är det dags att sluta deppa och börja skina upp. Egentligen har jag inget att vara ledsen över, eller jo det har jag, men det behöver vi inte ta här. Det jag i alla fall är trött på är att det är så många som klagar, speciellt på min skola. Det är klag, klag, klag och jag tycker att det är jättetråkigt. Vi måste börja se möjligheterna och vara glada och inte bara se det dåliga i allting. Så fort något är dåligt så klagas det för fulla muggar, men är något bra, ja då hörs det inte ett ord. Det tycker jag är jättetråkigt. Jaja, nu har jag också klagat i och för sig, men jag tror att vi måste börja se allt från den positiva sidan och inte alltid det negativa. Vi kommer alla må bättre av det och det kommer att bli en bättre stämning.

Nej nu ska jag sluta klaga och jag ska försöka att se saker från den positiva sidan. Uppsats tävlingen om Sverige i en globaliserad värld är i full gång. Jag är med. Hoppas att det går bra

Tjaa

RSS 2.0