Sämst

Vi förlorade mot Tyresö igår med 5-0. Jag var målvakt, herregud jag har aldrig varit så sämst i hela mitt liv. Finns inget annat än att lägga dojjerna på hyllan och börja göra något vettigt istället, som jag är bra på. Den matchen har gjort att hela den här dagen är skit och jag kunde inte sova i natt för att jag låg och hade ångest över hur dålig jag var. Det kändes verkligen som om det var mitt fel att laget torskade med 5-0, men det är väl bara att ta nya tag. Om jag får stå någon mer match.... Men jag kommer ju inte kunna bli bättre heller om jag inte får någon träning. Jag menar skott på mig i alla ära, men om det inte finns någon som säger till mig vad jag gör bra respektive dåligt kommer jag heller aldrig kunna bli bättre. Hoppas de kanske investerar i en nu när de såg att jag verkligen inte var bra....


On a boulevard of broken dreams

My shadow's only one that walks beside me,
My shallow heart's the only thing that's beating,
Sometimes I wish someone out there will find me,
'til then I'll walk alone

Jag har återupptäckt Green Day... de är faktiskt ganska bra, i alla fall om man lyssnar på texten

Dubbelbokning... eller allt händer samtidigt

Måste allt hända samtidigt? Jag menar på fredag kommer jag seriöst att dö! Först ska jag upp och åka till Mörbyskolan för att intervjua, den intervjun börjar 07.50 (!) sen ska jag till skolan och klockan 14.00 ska jag iväg på en annan intervju på företaget Rewir. Samtidigt klockan 14.00 är det en annan intervju med en tänkbar idrottslärare som ska börja arbeta här nästa år (kanske) och den vill jag ju också gå på, så engagerad som jag är i skolans idrottsförening.

Aja det är väl bara försöka vara på flera ställen samtidigt, eller prioritera (något som jag avskyr). För vad jag än väljer bort kommer jag vilja vara på det andra stället. Skit också, men så är det. Välkommen in i vuxenlivet, I guess...

Bye bye /
Freja (som är stressad for the moment)


Jag brukar kalla den... lejontass!

Idag var det någon som hade rivit ner min och jennys em info som vi hade satt upp på anslagstavlan. Jag blev väldigt ledsen faktiskt, oerhört ledsen. Det kändes som om mitt hjärta delades (okej inte riktigt, men nästan). Jag förstår inte varför man tar bort saker som man inte tycker om, alla måste väl få komma till tals och särskilt på en skola som min där mänskliga rättigheter verkligen förespråkas! Synd att inte alla elever kan ta efter skolans visioner utan bara ska lysa fram det som de tycker är rätt. Fast först blev jag bara förbannad och rev ner en broshyr om vegomat (inte för att jag har något emot vegomat utan mer för att den var första bästa grej som var närmast). Jag tycker att det är så fruktansvärt dålig stil att göra så, hade någon rivit ner info om operation dagsverke hade det blivit ett himla liv om respektlöshet osv. men nu när det handlar om något som man själv inte bryr sig om, då kan man bara gå och förstöra och ta ner det. Så gör man inte och det trodde jag att man förstod om man går på min skola.

Över till roligare saker. Jag hade träning igår och var sämst. Det hela började med att jag och Carro skulle värma upp innan vi skulle spela smålagsspel(vi är målvakter och för bra för att delta med utespelarna... eller inte men vi skulle värma upp våra händer). Så vill håller på och värmer upp och plötsligt gör Carro en ganska konstig räddning, hon liksom föser ner bollen med ena handen. Jag frågar henne vad hon gör varpå hon svarar "det är min specialräddning, jag brukar kalla den... lejontass! Det var så roligt att jag dog och inte kunde fortsätta träningen, eller jag fortsatte ju lira och så, men det gick inte bra. HAHAHA.
Nu blev jag glad igen och snart ska jag på träningen, där kommer jag ha kul :)

OS i skolan

Sverige kom fyra i hovkey-vm, det var ju lite tråkigt. Speciellt eftersom det var en svag insats mot Finland i bronsmatchen (ok, jag kollade inte på matchen men mina källor är tidningarna och jag orkar inte vara källkritisk, inte på en blogg i alla fall, men är det någon som inte håller med kan den ju säga det till mig). Tråkigt, jag hade sett fram emot ett vm guld i hockey. Nu blir det ingen tackning i kungsan när de kommer hem (eller?). I vilket fall som helst tycker jag att det var duktigt av vårt hockey lag att ta sig hela vägen till semifinalen. Vm-finalen spelas ikväll om det är någon som vill titta.

Nu ska jag prata om hur jag ska ta hela min skola med storm och få alla att inse att idrott inte bara är dåligt. Jag ska nämligen försöka övertyga vår rektor att ha os i skolan. Det kommer vara ett projekt som alla tre årskurser jobbar med i ca en vecka där det diskuteras om os värderingar (fred, lika villkor mm). Det hela avslutas med en kick off där det är tävlingar i en hel dag och massor med annat roligt. Hade tänkt mig ha det i början av nästa läsår som ett sätt att snabbt integrera ettorna på skolan. Åh, jag är så glad över detta, hoppas bara att vår skolledning vill det med. De kanske inte stödjer os i Kina (risken finns faktiskt...) Aja, jag ska inte sitta och snacka skit om min skola, men jag kan i alla falla säga att det inte är en skola för en sån som mig (idrottsnörd). Tråkigt när propagandan just handlar om att alla ska få vara som de är (vilket absolut inte stämmer, min skola är absolut inte mer unik än andra skolor) och att de stödjer alla föreingar som startas av elever. Det är också ren bullshit eftersom idrottsstyrelsen där jag sitter inte fått något stöd alls... Men nu ska jag inte vara negativ, min skola är bra, absolut inget annat, men den blir lite mycket ibland.
Bye/ Freja

ps. läs mer om os i skolan här

SEMI

Just nu spelar den svenska nationalsången i bakgrunden och jag håller på att dö av lycka. SVERIGE VANN!! De vann mot Tjeckien i kvartsfinalen. Alltså finns chansen att de vinner hockey-vm. Mitt idrottsliga hjärta dör av lycka och jag känner bara lyckan spritta i hela kroppen. Herregud, Sverige vann. Lycka på riktigt.


Snart börjar fotbolls-em också. 7 juni är första matchen, fett najs säger jag bara. Där måste vi också heja på Sverige. Laget blev uttagen igår, några förvåningar om jag får säga det själv, största överaskningen  var ju Henke Larsson förståss. Men jag hejar i alla fall på Sverige. Det kanske är Sveriges år i år i samtliga idrottsevenemang, em, os, vm ja det finns säkert många fler sporter som har evenemang och så, men tyvärr är jag inte så insatt.

En sista sak bara I love Wienhandl <3

Du vill inte skänka en slant till barnen i Bolivia så de får gå i skolan?

Jag ska försöka att inte klaga så mycket och så men idag hade vi operation dagsverke. Säger bara öhhh.öasnis (det betyder ungefär "jag orkar inte"). Jag gick runt och skramlade bössa och det var kanske inte det mest lyckade men jag fick i alla fall ihop lite pengar. Här listas det roligaste som hände under dagen:

Jag gick runt och skramlade för mig själv på stadens gator och plötsligt kommer det fram en kille till mig. Det är svårt att dölja min lycka eftersom jag tror att han ska skänka en enkrona eller två. Dessvärre ska han inte göra det.
Han: Samlar du in till ungarna till Bolivia eller?
Jag: Ja :D:D:D
Han: Fy faan, då vill man inte ge. Bolivia är en kommunistdiktatur som avrättar massor med människor
Jag: Men... ... det är ju för barnen... som har det dåligt (mållös, han skrattar och köper en sushi)

Sara kommer och är förbannad för hon hade frågat en snubbe om han ville ge lite pengar till barnen i Bolivia varpå han hade svarat att "finns inte alla de i Tensta redan". Inte dirket roligt kanske, men Saras svar var; det är kapitalister som du som ser till att det är som det är idag, gubbjävel (han hörde det dock inte) och det var desto roligare.

Sara (hon var lite mer aktiv på att samla in pengar än jag) springer fram till en snubbe med en fet bunt med hundra lappar.
Sara: du har inte lite pengar till barnen i Bolivia så de får gå i skola?
Snubben: Ledsen, men jag har inga pengar

Det hände många andra roliga saker också och jag charmade spanjorer genom att prata spanska (och då skänkte de pengar) men det tar vi inte upp här

Fotboll är verkligen roligt

Jag har verkligen ingen koll på teknik. Såg att jag råkade lägga in samma inlägg två gånger i rad.

Anyway... Känner för att garva. Detta är humor på hög nivå :D HAHAHA

Puss på alla att det är sommar / Freja

Skyldigheter då?

Jag tycker att det borde finnas en kampanj i Sverige som heter typ Skyldigheter eller något i den stilen. Anledningen är att det känns som om alla idag anser att de bara har rättigheter och inga skyldigheter. Man ska få göra precis som man vill och behagar, alla har skyldigheter utom just jag själv som person, som bara har rättigheter. Det är synd att folk tycker på det sättet. Därför tycker jag att det borde finnas en kampanj i Sverige som upplyser människor att för varje rättighet jag har, har jag också en skyldighet att följa den rättigheten, eller hur? Folk kan ALLA sina rättigheter och kräver bara mer och mer rättigheter, men inga skyldigheter här inte. Jag menar självklart har du som individ rätt till en bra (och gratis) sjukvård och utbildning, men det är också din skyldighet att betala skatt så du kan få det i gengäld. Men idag anser alla att det ska vara så låga skatter som möjligt, men samtidigt att det ska vara übersjukvård som dessutom är gratis. Tyvärr fungerar det inte kära människor, det handlar om att ge och ta. Framförallt att ge lika mycket som man tar. Resultatet av detta kan vi se när staten säljer ut stora delar av t ex den allmäna sjukvården osv (jag vet att det är deras ideologi, men å andra sidan kan dem då också sänka skatterna när sjukvården är privat) och då börjar folk klaga på det. Men fattar seriöst inte människor att man inte kan äta kakan och samtidigt ha kvar den. Vad är det som är så svårt med att någon endaste liten gång känna ett ansvar att man själv som individ också måste göra något för att det ska fungera.

Aja nog pratat. Nu är det fredag och man är ledig. Känns lite larvigt eftersom att jag har varit ledig måndag och torsdag den här veckan. Det känns inte som att jag går tillräckligt i skolan, som om jag inte får de dagar jag har rätt till att få. Aja får se hur det blir med det....

Studiedag

Idag har jag studiedag. Skönt värre måste jag säga. Hittills på denna trevliga dag har jag hunnit med att uträtta mycket saker, I am very good (klockan är bara kvart över elva). Jag har varit ute och sprungit samt gjort styrketräning. Jag har också hunnit gå med skorna till skomakaren (han hade inte öppet, men ändå) samt att jag suttit och arbetat med dokumenten från det senaste styrelsemötet jag var på. Ojojoj, det känns bra, för då behöver man inte göra det sen. Det är en av de få saker som jag faktiskt kan säga att jag gillar med mig själv. Jag tar tag i saker och ting och gör de nu, inte sen. Kanske är det jobbigt, men det är ännu jobbigare att alltid skjuta upp saker och ting istället för att göra dem nu. Ett hett tips till er alla, än så länge har jag aldrig lämnat in en uppgift försent eller varit oförberedd på ett möte. Det handlar egentligen inte om planering utan snarare om prioritering, jag kanske kan möta mina polare vid åtta istället för sju, eller jag kanske inte behöver sova till klockan 12 på dagarna. Det handlar inte om att välja bort något, själv hinner jag med träning, träffa vänner och läxor utan att jag blir stressad, så jag tror inte att det är något problem. Bara man tar tag i saker nu, och inte sen, för det är då man inte kommer att hinna och man blir stressad!
Hej

RSS 2.0