så var man myndig då...

Schweden åkte ur :( kan inte säga att jag kollade jättemycket på matchen eftersom jag fyllde år igår. Aja nu är man alltså 18 år. Gammal

Jag får panik

Fotbollsskola och födelsedag

fotbolls em är i fullgång och än så länge går det väl helt ok för Sverige. Själv har jag jobbat på fotbollsskolan hela veckan och är nu helt slut. Jag har pojkar födda 99 och det är inte så gulligt som det kanske låter.

I alla fall... Imorgon är det sista dagen och sen ska jag gå hem och sova. NOT. För imorgon fyller lilla jag 18 år :) Det är helt otroligt och jag känner lite panik inför den kommande dagen. Jag har genomgått en 18-års kris där jag insåg att jag blivit gammal och att jag inte gjort något med mitt liv än. Shit asså. PANIC!! Det känns lite mesigt kanske då alla menar att livet börjar först vid 18. Vad vet jag. Men i alla fall fick jag panik över att jag inte hade gjort något med livet än. Vad har jag upplevt osv osv osv. Sen fick jag panik över att jag förmodligen skulle sitta likadant om tio år. Ahhh. Det är desto värre. Jag måste psykologa mig med mina vänner som redan passerat 18.

Skriver detta inlägg nu eftersom jag inte kommer ha tid för att blogga sen i typ 100 år för jag ska ner till Blekinge och jobba som ledare på Hällevik och där finns tyvärr ingen dator (eller jag kommer inte ha någon med mig) och sen ska jag till Italy och glo på pingis och efter det ska jag hem och jobba som ledare på fotbollsskolan igen. Jag kommer inte vara uppvilad efter det här sommarlovet. Shiat!!

HA EN TREVLIG SOMMAR SÅ SES VI I AUGUSTI :)/ Freja

Glädje i Kungsan

Igår kollade jag på Sverige i Kungsträdgården. Det var sjukt coolt och häftig stämning, men tyvärr såg jag inte så mycket av matchen. Av det jag såg kan jag dock säga att jag inte tyckte att det var en särskilt bra match. Sverige var ganska orörliga och jobbade inte så mycket, bättre än Grekland dock som bara spelade deffensiv fotboll. Men grattis till Sverige att de vann i alla fall.

Det var alltså fruktansvärt häftigt i Kungsan. Alla firade som galningar efter matchen, det var som om Sverige vunnit hela EM. Jag blev så lycklig för jag har aldrig uppfattat de svenska fansen som sådana. Mer har jag trott att det varit "Åh, vad roligt att de vann, ska vi gå och lägga oss?". Men till min lycka har vi blivit mer europeiska och är glada när Sverige gör framgångar. Lycka med andra ord alltså. Det var också coolt att alla människor som stod där verkligen uttryckte att de älskade Sverige (och så även jag) utan att det var någon som ansåg det vara fel. Jag har också alltid fått den uppfattningen att det inte är okej att älska Sverige för då är man rasist, vilket jag tycker är fel. För det är fortfarande okej för en irakisk, numera svensk, person att säga att den älskar Sverige, för det är inte rasistiskt. Men jag som råkar födas med blont hår och blå ögon får inte säga att jag älskar Sverige, för då är jag rasist.  Vad är skillnaden, jag menar båda är ju svenska medborgare? Aja nu ska vi väl vara glada över Sverige och att det blivit lite mer okej att säga "jag älskar Sverige".

Är det någon annan än jag som undrar över Lagerbäcks lag till EM? Jag menar han har nästan bara tagit ut gamla spelare som alltid varit med (och som dessutom inte är särskilt bra) istället för att ta de bästa. Fattar inget, men det är tyvärr också Sverige i ett nötskal. Sverige är lagmaskinen och har du suttit länge sitter du ganska säkert. I andra länder tittar man istället på prestationerna. Jag tycker det borde vara en blandning. För laget som Lagerbäck tagit ut är, enligt mig, kanske inte det bästa laget. Aja vi får väl se hur det går. Men spelar de som de gjorde igår, kommer det bli svettigt mot både Spaninen och Ryssland. Den matchen var riktigt bra faktiskt, om jag får säga vad jag tycker.

FOTBOLLS EM!

Nu har fotbolls EM äntligen börjat efter en lång tid av väntan och förberedelser. Först ut i lördags var värdnationen Schweiz som mötte Tjeckien. Det var en ganska tråkig och händelserik match där Tjeckien vann med 1-0. Jag tyckte synd om Schweiz och speciellt om Frei som skadade knät precis innan första halvlek var slut, han var så ledsen eftersom han förmodligen skulle vara borta under EM. Stackars han, jag kände djup sympati för honom i alla fall. Andra matchen på lördagen var mellan favoriterna Portugal och Turkiet. Portugal vann ganska enkelt med 2-0, dock gjordes inget mål av vår allas Christiano Ronaldo.

På söndagen spelade andra världsnationen Österrike mot Kroatien där Krotatien vann med 1-0 efter en straff i andra match minuten. Österrike tryckte dock på resten av matchen och var nära att göra mål vid flera tillfällen, men tyvärr gick den inte in. De var klart värda ett mål! Nästa match var mellan Tyskland och Polen. Tyskland var klara favoriter och jag tror att de är ett av lagen som har chans att vinna hela EM faktiskt, även Portugal har en chans som var riktigt bra mot Turkiet. Tyskland vann i alla fall med 2-0. Kanske inte helt rättvist men jag tyckte Tyskland var det klart bättre laget.

Idag är det dödens grupp som spelar. Första matchen går mellan Rumänien och Frankrike, en match som Frankrike borde vinna ganska lätt. Nästa match är mellan Holland och Italien, det ska bli riktigt spännande!

Sverige spelar imorgon mot Grekland. Den ska jag titta på i Kungsan riktigt roligt :)

 Freja

Betygstider nu kommer...

Nu är det ungefär en vecka kvar tills skolan slutar. Skönt, även om jag slutar redan på onsdag nästa vecka för att jobba :) Aja i dessa tider är det också mycket betygshets och alla pratar om vilka betyg som de ska få. Det gråts också mycket över ett missat MVG. Jag är så trött på hela betygsdebatten. Att man är dålig om man inte får MVG. För mig spelar det inte så stor roll  vilket betyg jag får så länge jag vet att jag gjort mitt bästa och lärt mig massor. Jag har självklart förståelse för om man satsar högt, men om man nu inte skulle komma hela vägen kanske man inte behöver grina och låta så att alla hör det. För även om jag nu var dålig och "bara" fick VG kanske det är någon annan som faktiskt har kämpat järnet och fått G. Hur ska den människan känna sig då? Visst är det ok att känna att man kanske inte är nöjd, men man måste inte gå runt och berätta det för alla andra. Tycker jag i alla fall. Aja, dessutm en sak till barasådär; hur många utbiildningar kräver högsta betyg i alla ämnen? Det är inte många och dessutom finns förmodligen den utbildningen någon annanstans också. Man behöver ju inte läsa på ett universitet, en högskola är ju samma sak, ingen större skillnad alltså. Alltid kommer man in på något ställe. Kanske lätt för mig att säga som har helt ok betyg, men ändå. Jag tycker självklart inte att man inte ska satsa på MVG men man kanske ska se på vad det faktiskt är man har lärt sig och inte bara på bokstäverna.

FReja


Grattis Malin till studenten!

                  image26

RSS 2.0