Livets frågor

Idag började vi ett nytt projekt i skolan. Det heter klass och etnicitet. Har inte fått en helt klar uppfattning om vad det kommer handla om än, men man ska göra en undersökning kring detta genom att titta på olika saker som t.ex. bostadsmarknaden. Men klart intressant i alla fall.

Idag är det Valborg och då ska man titta på eldar för att fira att våren kommit. Det är bra, synd bara att det ska regna (enligt tidningarna). Men man kan ju ha roligt ändå, bara inte elden slocknar. Sen efter första maj så ska man demonstrera, undra om man kan demonstrera emot vad som helst? Om jag skulle vilja demonstrera mot, låt oss säga, att kor går ute för att de fjärtar så mycket metan (inte för att jag är emot det, jag tycker verkligen kor ska gå ute, bara ett exempel) får jag göra det eller måste det vara något typ radikalt? Eller om jag är moderat och vill demonstrera mot höga skatter eller nåt, får jag demonstrera då, eller måste man vara vänster?

Många frågor jag har, kanske får svar på dem på 1 maj, vi får se helt enkelt. Kommer inte återkomma med svar. Tror jag.

I'm not sure it's gonna be you and me anymore...

Jag har otur i lotteri. Och i kärlek.

Bajs


Jag har missuppfattat hela FN-hemprovet fel och har därför analyserat en massa saker i onödan. Lärarna får vara bättre på att säga vad svaret ska innehålla.

SKIT SKIT SKIT

(Man får vara bitter ibland)

Berättelsen om Spike

Spike är Spike och ingen annan än Spike. Egentligen heter han inte Spike, utan Stefan Jacobson och är 23 år gammal och inneboende hos en gammal tant på södermalm. Han kallas Spike för att han är precis som Spike i Notting Hill. Sådär härligt glad och finurlig och lever för livet, vem bryr sig om vad som händer imorgon, egentligen. Den här morgonen står hans blonda hår åt alla håll och efter att ha varit ute i solen lite för länge igår så lyser hans ansikte kräftrött i kapp med den redan lysande solen på himlen. Han suckar tungt och kliar sig i det två dagar gamla skäggstubbet. Hans skrattande, blå ögon glittrar i kapp med vattnet som reflekterar i solen när han tittar ut och ser det vackra vädret. Med ett ryck öppnar han kylskåpsdörren, det stora bländande leendet och de skrattande, glittrande ögon avtrubbas när han tittar in i det tomma kylskåpet. Eller tomt och tomt, det är proppat med saker, men det är tantens mat. Han orkar inte med hennes tjat och gnat som skulle komma om han skulle låna en torr brödkant. Dessutom är inte hennes mat så god, hon är nyttig och så just nu, tuggar fullkornspasta och couscous. Han rotar runt lite bland morötterna och potatisarna. Längst inne står ett halvfullt GB glass bigpack. SJ står det med bläckpenna över den glada glassgubben, tanten har märkt hans mat, som vanligt. Han skrattar till och tar ut glassen. Smält vaniljglass (vad fasen gjorde den i kylen) till frukost. Kanske man borde tänka lite på figuren, tänker han och klappar sig på sin mage, som visserligen är allt annat än tjock men man kanske borde börja knapra morötter med tanten ändå. Glassen smakar sås och absolut inte vanilj utan snarare gamla kemikalier, men vad kan man förvänta sig från bigpack för 10:90 på Ica. Han slickar upp det sista från paketet. Gottigottgott. Kanske han borde pallra sig ner till turklivs och inhandla konserver. Med hans ekonomi har han knappast råd med något annat. Inlagda champinjoner för 2 spänn och nudlar för 1:50. Budget för en student, även fast han har jobb. Han är författare, väntar visserligen fortfarande på genombrottet och har för tillfället drabbats av skrivkramp, men likväl en författare. Han kliar sig på sitt håriga bröst och drar upp de slitna mjukisbyxorna på höften. Livet är najs och trevligt. Det gör inget att man är 23 år utan vare sig fast jobb, bostad eller partner. Han har ju tanten och sina polare. Polarna är ju som han.

Här slutar min berättelse, vad händer sen? Ingen aning, jag skrev den när jag var 13 år. Hahaha, jag var bättre förr, typ.

Du var så poetisk och nu bor du i en annan värld

Mina läsarsiffror är på väg upp igen. Efter att ha varit en bra bloggare med en sextio läsare om dagen (pretty good for me, but if you compare with others, not good at all) sjönk det sedan ner till endast tio bloggare om dagen, främst beroende på att jag inte skrev så mycket. Men nu så har jag börjat bli mer engagerad i mitt bloggande igen och har uppemot trettio läsare per dag. WOHO! :)

Men kära läsare jag ska inte sitta här och prata om läsarsiffor utan istället ägna dagens inlägg till en dikt som jag skrev när jag var fjorton år och ville vara poetisk, om jag är det får ni avgöra, själv är jag ganska imponerad av min poetiska anda som alltså finns någonstans djupt inom mig.

Här sitter jag.
Väntar på Det.
Det speciella.
Som ska ske.
Snart.
Snart.
Bara vänta.
Sekunder blir till minuter blir till timmar till dagar till år.
Vänta bara vänta.
Det kommer snart.
Här sitter jag.
Väntar.
På livet

Jag är fett bra ju :)

Problem eller?

Det var längesen jag skrev något. Måste, eller kanske borde, skriva något. Men vad ska jag skriva om. Denna fråga våndas jag med ofta. Det finns liksom inget jag har att förmedla. Herregud, jag går ju runt och funderar och funderar och har minidiskussioner med mig själv dagarna i ända. Finns det verkligen inget som jag kan dela med mig av? Nej, kära läsare, det finns det inte. Orsak: Det jag går runt och diskuterar bör inte alltid offentliggöras. Konsekvens: Jag blir smått schizofren och ni får inte reda på allt det jag går och grubblar på och som ni kanske har svaren på. Jaja, de konsekvenserna får jag ta. Egentligen är jag ingen person som gillar att visa mig för alla andra. Ingen framåt person som hörs var jag än kommer och som pratar med alla. Snarare är jag en ganska tillbakadragen människa som inte vill berätta om mina problem för alla andra. Det har ju inte de att göra med liksom, alla har sina egna problem, stora som små och jag ska väl inte komma här och tro att mina problem är förmer än alla andras. Samtidigt funderar jag på vad som är ett stort respektive litet problem. För den personen som har det är det ju förmodligen ett ganska stort problem, eller hur? Sen om det är att jag inte fick MVG på min uppsats eller att jag är hemlös är väl inte lika viktigt? Det är väl ett problem så fort någon mår dåligt av det? Jag menar vem har rätt att komma och säga till någon annan att man är mes för att man är ledsen över att man inte hann raka benen i morse? Alla problem måste ju ses från offrets situation. Eller jag vet inte, det är bara något jag funderat lite på...


:) SMILE :)

Jag håller på med FN-projekt hemprovet. På fyra sidor ska jag analysera hela klimatfrågan (socialt, ekologiskt, ekonomiskt, politiskt, geografiskt, lokalt, nationellt, regionalt, globalt, dåtid, nutid samt framtid) detta ska vi sätta in i ett sammanhang där vi tittar på situation, orsak, konsekvens och åtgärder. Den andra frågan vi ska svara på handlar om att man ska tala för eller emot en resoltuion ett land har gjort (dvs jag ska tala för och emot den resolution vi tog fram när vi var jänkare) plus att vi ska titta på vad för faktorer som bidrar till att ett land får inflytande och även diskutera kring vad det finns för hot och möjligheter till att världens alla länder ska komma överens på klimatmötet i Köpenhamn 2009.

Jag brukar inte vara den som klagar på läxor, det ska jag inte göra nu heller. Det är en intressant uppgift och jag har kommit en god bit på väg, men det kommer bli svårt att hålla sig till fyra sidor. För dessa frågor är BAUTAFRÅGOR. Jag brukar inte vara den som skriver onödig fakta, men även om jag bara skriver den viktigaste faktan och är kortfattat kommer jag att få problem, tror jag har ju inte skrivit klart än i och för sig. Men det är en klart intressant fråga och jag är så glad över lärarnas beslut om att alla som inte lämnar in i tid får göra ett omprov. Hoppas det inte blir några undantag bara, Måste alla lärare vara så mesiga och gå med på saker bara för att vara snälla när de egentligen inte ens är det!!

USA är inte längre en stormakt... glädjande va? eller bara jobbigt (för mig i alla fall)

Jag och Johan diskuterade svart arbetskraft häromdagen. Han påstod att det var bra att satsa på hantverksarbete i framtiden eftersom man har möjlighet att starta eget och jobba svart. Då sa jag att det var dumt att jobba svart och det startade en disskussion. Kära vänner, självklart har jag också jobbat svart i form av barnvakt och liknande, men frågan är var den gränsen ska gå. Johan sa att svart arbete var om t.ex. en målare målar ett hus och sedan inte tar betalt utan i gengäld får en tjänst tillbaka t.ex. en hårklippning. Det tycker inte jag är svart arbetskraft i så fall jobbar ju alla svart (för Johan menade att man sparade pengar) eftersom de flesta städar sina hem själva istället för att anställa en städare som gör det. Svårt att avgöra, disskussionen går vidare i alla fall, men inte nu.

Idag hade vi FN-rollspel i skolan. Jag var USA. Efter den här dagen kan jag klargöra att USA inte längre är en stormakt, vi hade 0 stöd (okej, vi stöttades av Japan, Australien och Storbritannien) och de som tog över var das u-länder. Jag dog och kände mig som en idiot när jag snackade om att Kyotoprotokollet var dåligt och att det enda som kunde lösa klimatproblemen och eventuella fattigdomsproblem var frihandel. Alla typ ogillade mig. Tur att man inte är USA på riktigt då, eller synd att de här förhandlingarna inte är som i verkligheten. Aja lärorikt, imorgon är det fortsatta debatter. BAJ

En gammal tanke flammar upp på nytt

I morse drabbades jag av en panik jag inte haft på länge. Att jag kommer få leva ensam hela livet och att jag inte kommer få arbete. Igår tittade jag på nyheterna och den nya vårbudgeten såg dyster ut. Anders Borg räknade inte med så mycket tillväxt som han hade hoppats på och trodde att endast 10 000 skulle kunna få jobb när jag blir aktuell på arbetsmarknaden (2011) jämfört med i år 140 000 jobb. Men det är klart, Sverige hade ju nyss en högkonjuktur och efter det följer alltid en lågkonjuktur och den ska självklart komma när jag ska söka arbete. Jobbigt läge. Men men det är väl bara kämpa på och utbilda mig till något som ingen vill vara. Typ greenkeeper (en sådan som ser till att greenen på golfbanor är bra) det är brist på det och utgångslönen ligger på ca 30 000 kr. HAHAHA, det ska jag satsa på. Nej, men det jobbiga är att de jobben som jag vill jobba med (lärare) är det ingen brist på (om man inte vill bli förskolepedagog förstås). Attan!! Fast egentligen tror jag inte att det kommer vara något problem med den biten. Då är jag mer nojig för att inte hitta någon att dela mitt liv med, för om jag tvingas bo ensam hela livet spelar det ingen roll för mig om jag har värsta jobbet eller hemmet. Jag har inte haft de tankarna på länge för jag har tänkt att det löser sig i framtiden, herregud jag är ju bara 17 år. Men nu har de kommit tillbaka och lämnar mig inte. Det är jobbigt och jag vill inte tänka såhär om att det är så synd om mig. För det är det ju inte egentligen, jag har ju typ allt på det torra, om man tänker efter lite...


Min författarsida tar fart igen

Jag har börjat skriva berättelser igen. Det känns bra, har inte skrivit på länge. Läste igenom mina gamla berättelser jag skrev förut. En handlar om en pojke som är mobbad, en annan om en kille som vägrar inse det faktum att han är homosexuell (eller vägrar erkänna det), en tredje om en tjej som åker tunnelbana och en fjärde om en tysk soldat under andra världskriget. Vilka teman jag har på  mina berättelser, hehe, eller inte. När jag var yngre ville jag bli författare. Den drömmen har ersatts till en strävan efter att jobba med barn, gärna som lärare.

Min senaste berättelse handlar om mig och mitt liv. En självbiografi, eller jag vet inte. Som hjälp har jag använt bolggen, bl.a. Annars är det mitt egna minne. Vet inte varför jag skriver om mitt liv. Jag vill bara göra det och den kommer inte publiceras på bloggen. Eftersom den enda som får läsa mina berättelser är jag. Herregud om någon annan skulle läsa, det skulle vara ytterst pinsamt!
Nu ska jag återgå till mitt skrivande om USA:s opening speech i FN-rollspelet, är visserligen klar men den är lite lång tror jag. Vi får se helt enkelt.

Ha en najs helg!


Där dansar Fredrik Åkare kind emot kind, med lilla fröken Cecilia Lind

Jag har haft en låt på hjärnan hela dagen. För ovanlighetens skull är det inte en dålig låt, utan en fin och mycket bra låt, nästan en av mina favoriter faktiskt. Fredrik Åkare och Cecilia Lind heter den. Det jobbiga är att jag inte kan hela låten utan bara vissa delar som jag går runt och sjunger hela tiden (i huvudet inte högt). Men det är som det är, den låten är jättefin, jag gillar den verkligen.

Håller på och skriver resolutioner på FN-projektet just nu, det går ganska bra, men det är svårt. Jag menar komma på en lösning som minskar utsläppen i världen utan att gå emot det land man företräder, i mitt fall USA, samt utan att trampa sina allierade på tårna. Svårt, svårt, svårt. Men otroligt intressant och lärorikt. I de flesta projekt brukar det kännas sorgligt på något sätt som att ingenting går att lösa och att världen ändå kommer dö imorgon, men inte nu. Okej lite kanske, som att de lösningar som ges inte hjälper. Men man kommer ändå på lösningar som kan förbättra situationen lite, lite grand. Det som också är roligt är att skriva diplomatspråk. HAHAHA, det är ganska flummigt och man känner sig lite töntig när man pratar om det. Aja, så är det
hej

I do not have a life but soccer

Jag har inte skrivit på ett tag och det är nog mest för att jag inte haft något att säga. Men nu har jag det, det har börjat snöa igen :( lite tråkigt faktiskt trodde att det var vår, men sånt är livet, inte ska man deppa över sånt man inte kan påverka. Aja i måndags var jag målvaktstränare åt F95/96. Det var riktigt kul, hoppas tjejerna tyckte det med, men i alla fall kom jag på att jag skulle vilja vara målvaktstränare. Jag älskar att gå på utbildningar angående ledarskap och sådant. Ta hand om barn och lära ut till andra är min passion, I just love it. Min dröm är att bli lärare i framtiden, gärna idrottslärare, det är så roligt att lära ut i samband med idrott. Idrott är mitt liv, vad skulle jag vara utan idrotten egentligen. Haha, jag har inget liv utanför idrotten, alla jag känner (eller åtminstonde är bra vän med) kommer från idrotten så that's it.
Hejhej

Nervös

Jag håller på och förbereder mig inför imorgon, då jag ska hålla en utbildning för de som ska vara ledare i sommarfotbollsskolan. Jag har aldrig gjort något sådant innan = 0 erfarenhet och ingen aning om vad jag ska göra. Som tur är har jag en annan med mig som är mer erfaren och så, men ändå. Man vill ju ge ett bra intryck liksom. För sen ska ju de ledarna prestera bra när de är ledare och då måste de fått en bra utbildning. Herregud vad nervös jag är, tänk om det går dåligt! Inte bra. Aja, det går som det går, har ju egna erfarenheter att gå efter när det handlar om att leda och ta hand om barn och sen är jag ju en ganska pedagogisk person som är ganska bra på att prata inför en grupp. Ska i alla fall bli riktigt kul imorgon och framförallt ska det bli lärorikt, jag hoppas också att jag får chansen att göra det fler gånger.
Ha det!


Geografiprov och uppenbarelse

Jag håller på och skriver ett hemprov i geografi om klimat och väder. I början gick det segt, men sen var det något som hände, allt klaffade och jag kunde sitta och skriva ner massor med kloka och proffisiga slutsatser. Dessutom är det inte så långt, än så länge är jag nere på en och en halv sida och då har jag svarat på fyra av fem frågor. Woho! Mina dagar som 150 sidor långa uppsatser är över (okej överdrift, men jag har alltid skrivit relativt långt om saker, tror mitt rekord är 10 sidor, babblat på utan att komma någonstans, det märker jag att jag inte gör nu). Jag känner mig så duktig just nu som om jag verkligen kan saker, måste ha med lyckan som bubblar inom mig eller något. I LOVE SPRING! Mamma sa att det skulle vara kallt i helgen men ärligt tror jag inte att det kommer göra mig så mycket, den här lyckan är ihållande. Kanske inte är våren, utan något helt annat, undra vad? Jag kanske har kommit över det-är-så-synd-om-mig-och-allt-är-skit-stadiet. Fett nice i så fall!
Hejdå människor =)

Glad

Jag blir så glad över att det är vår. Har varit konsant glad i tre dagar nu, det känns som om det "dåliga" inte spelar någon roll eftersom jag har så mycket att vara glad över att jag kan bortse från det dåliga. Ju mer jag tänker desto mer ska jag försöka ta tillvara på den här känslan så jag alltid känner såhär, det är verkligen underbart. Känna att man är så nöjd och glad över det man har och inte känna att ens liv är jobbigt. Åhh lycka lycka lycka, att lite solsken kan göra så mycket :)
Nu måste jag skriva klart mitt geografiprov!
Hejdå!

 

RSS 2.0