Livet är orättvist... men nu har det banne mig gått för långt!

Idag ska jag skriva ett riktigt tyckande inlägg och det ska handla om betyg. Jag vet att jag har tagit upp det förut men nu är jag verkligen irriterad och måste ta upp det ytterligare en gång. Det är så fruktansvärt dåligt att folk kan lämna in en uppgift försent och sedan kunna få MVG. Det är inte okej, tycker jag i alla fall.

Tänk er själva detta scenario: Ni kämpar och sliter med en uppgift och lyckas sedan lämna in den i tid medan er kompis inte lämnar in den i tid. När ni sedan får tillbaka uppgiften står det att du får VG med en motivering att du ska utveckla ditt resonemang och skriva längre. Det hade du kunnat göra om du inte lämnat in uppgiften i tid. Din vän får MVG trots att denne lämnade in tre veckor försent. Känns detta rättvist tycker ni? Det tycker inte jag i alla fall. Det ska väl inte vara ett alternativ att lämna in försent för att kunna få bättre betyg, det ska väl vara en sista utväg om det är så att man absolut inte hinner, men då har man också mist sitt MVG. Även om det inte står jättetydligt i betygskriterierna tycker jag att man lätt kan räkna in det i MVG. Om inte annat för att lära eleverna inför framtiden. Jag blir bara så irriterad över att man kan lämna in försent och väljer att göra det, istället för att det är ett krav att man ska lämna in i tid.

Nu är det inte så att jag är en ond människa och inte unnar de människorna MVG, det gör jag absolut, det handlar inte om de egentligen. Det handlar om att man ger alla som inte bryr sig 12345678 chanser att få MVG. Jag tycker i alla fall att detta är mycket orättvist! Man ska inte känna att man kan lämna in försent och därför skita i uppgiften och göra den sen, lämnar man in senare ska man högst kunna få VG. Jag fick ett ryck häromdagen och skrev upp mig på stormötet där jag ska ta upp detta och komma med förslag att man inte ska kunna få MVG om man lämnar in försent... ;) hahahahahahaha

quiero viajar

Kinesiska är inte min grej... Men ska ta åt mig av kritiken och fila lite på, min nu, fruktansvärt dåliga kinesiska. Ärligt så kan jag inte ett enda ord. Men så är det, återkommer en annan gång om den saken

Över till andra saker än språk. Har gjort en lista över länder som jag ska besöka minst en gång i mitt liv:
- Argentina vad ska man säga... pampas, mate, coolt
- Sydafrika feett ballt land, jobbade om Mandela en gång och sen blev jag så intresserad
- Kina ett land som man bara måste besöka, eller hur?
- Indien det är bara ett land man vill vara i, enligt de som var på fältstudieresa där
- USA man måste ju besöka det land som man hör om minst en gång varje dag :)
- Israel Jerusalem liksom!!
- Australien och Nya Zeeland asså det är ju bara så exotiskt ;)

Asså det finns ju många andra länder som man också vill resa till och se, men dessa länder känner jag ett sug efter!!

Åhhh... vill resa, resa, resa och inte göra något annat. Varför föddes inte jag och var snuskigt rik så man bara kunde åka runt som man vill? Aja, bara gilla da situation och bestämma sig för att åka :):):)

Bye bye

Bonjour [bonsua]

Voy a escribir... men inte på spanska denna gång. Eftersom jag fick ett önskemål om vad jag ska skriva på för språk denna gång blir det således: francois (eller nåt?)

Tyvärr kan jag inte ett ord franska men ska försöka med mina knappa språkkunskaper inom detta språk förmedla lite saker:

Je suis une petite fille
Mon pére est un comte
Ma mére est une comtesse
Je t'aime

Och sen kunde jag inte mer.. jag kan inte ens säga vad jag heter, eller jag kan det men kan inte stava så då struntar jag i det ;) haha

det var allt för denna gång nästa gång återkommer frejas språkskola med ett annat språk... kom gärna med önskemål!!

au revoir


TENGO PRISA

Estoy cansada!! El viernes pasado vuelvé a Estocolomo despues una semana en Tunisia. Este vierenes seríamos a entregar la revista sobre Nicaragua. Pero cuando vine a el colegio hoy mi grupo no han hecho nada. No han escrito nada y me dijeron que fue mi falta. Casi he hecho todo del trabajar con esta revista, la única cosa que necesitaron a hacer fue el aspecto y completar los textos. No fue mucho pero no han hecho nada.
No entiendo, estoy fuera pocos días y cundo vuelvo todo es caos... Ahicban

Porque ese no voy a hacer las notas mejores, es bastante importante para mi pero ahora...

quiero volver a Nicaragua.... no tuve prisa allí, mmmmmm

el motivo de escribir en español es porque solo quiero que algunos lea este. Vale mi español no es excelente pero es bastante bien y creo que los españoles y latinos van a entender :)

abrazos..

Que hay de nuevo, Frejita?

Jag har fått mejl från Nicaragua :)

Inte ok asså

Men nej, nu blir jag faktiskt besviken på mig själv. det har nästan gått två veckor och jag har inte skrivit så mycket som en rad i min blogg. Dåligt Freja! Men å andra sidan är det ju inte mitt fel (A). Jag menar i fredags kväll kom jag hem efter att ha varit i Tunisien en vecka och spelat fotboll, vi  mötte deras landslag!(!!!!!). Tyvärr torskade vi båda matcherna mot dem, men jag räddade en straff så jag är glad ändå. Eller inte. Jag var aslack eftersom jag släppte in en massa mål.  Plus att domaren var mycket dålig för att uttrycka mig korrekt och inte fucka ur och säga vad jag egentligen tyckte. Det minsta man kan säga om domaren var att hon hejade på Tunisien. Herregud, jag får panik på domare som är dåliga. 

Nu har jag äntligen börjat hitta en väg ut ur pluggträsket (dvs. vad jag vill göra efter gymnasiet). först ska jag åka ett halvår och plugga spanska i Barca. Wiiihoooo, fast det var ju bestämt sen innan. Sen hittade jag världens mest spännande program som man kan läsa på stockholms universitet: spanska inriktning Latinamerika. Då läser man spanska i tre år samtidigt som man jobbar om hur det ser ut i Latinamerika kulturellt, politiskt osv osv.  Efter det kan man jobba som journalist, organisationer eller något i Latinamerika. Hur najs är inte det mina kära läsare? Mycket, mycket najs enligt mig själv :)

Sen måste man ju säga gratiis till Jenny och Elli som fyllde år i veckan. 19 stora år. Herregud.....

"Och nu måste linjedomaren byta..."

hmmm... jag har varit sämst på att skriva inlägg nu på ett tag men hoppas att det ska bli en bättring på det. Jag har haft en miljon saker och göra och inte varit ledig ett dugg trots att det precis har varit lov och allt. Det är inte klokt, men dygnet har ju bara 24 timmar och det gäller att utnyttja de väl för att inte hamna efter. Jaja, sån't är livet ni vet :)

Igår  tittade jag på Manschester United - Tottenham. Ligacup-finalen. Fett coolt. Eftersom jag gillar Tottenham och de har haft en ganska knagglig säsong, var jag glad över att de var här. Tyvärr förlorade de på straffar. Jag var faktiskt ganska förbannad, som den dåliga förlorare jag är, men visade inte det för Harald (som är ett stort man u fan) eftersom man inte alltid måste ge uttryck för sina känslor. Det var det, det. Nej, men det är tråkigt att Manschter U vinner allt, för det blir ju ingen utmaning och lite spännande liksom om man vet att det alltid är "de röda djävlarna" (ej negativ bemärkelse) som vinner. Det roligaste under hela matchen var i förläningningen och flera spelare börjar få krampkänning eftersom de har sprungit och kämpat i nästan två timmar och plötsligt måste ena linjedomaren byta för att han har fått kramp i ena låret eller nåt. Hahaha, jag skrattade så jag nästan ramlade av stolen. Det var jättekul, trodde domare skulle vara bra tränade på sådan nivå. Aja, det var allt för den här gången, men återkommer förhoppningsvis snart :)

Hejdå på er alla!! :)

RSS 2.0