Till eftertanke

Några goda råd på vägen sagda av Herr Sören Kierkegaard. De är mycket bra och jag försöker alltid gå efter dessa ord. Jag tycker faktiskt att alla borde reflektera över orden och se var man själv ligger.

Om jag vill lyckas med att föra en annan människa mot ett bestämt mål, måste jag först finna henne där hon är och börja just där.

Den som inte kan det, lurar sig själv, när hon tror att hon kan hjälpa andra.

För att hjälpa någon, måste jag visserligen förstå mer än vad hon gör, men först och främst förstå det hon förstår.

Om jag inte kan det, så hjälper det inte att jag kan och vet mera.

Vill jag ändå visa hur mycket jag kan, så beror det på att jag är fåfäng och högmodig och egentligen vill bli beundrad av alla, istället för att hjälpa henne.

All äkta hjälpsamhet börjar med ödmjukhet inför den jag vill hjälpa och därmed måste jag förstå att detta med att hjälpa inte är att vilja härska, utan att vilja tjäna.

Kan jag inte det, så kan jag inte heller hjälpa någon.


Italien

Jag ska skriva ett inlagg sahar mitt i sommaren. Just nu befinner jag mig i Italien, i Milano narmare bestamt. Har precis kommit hit, akte imorse fran Hallevik, dar jag har haft jattekul. Blir ett kort och ganska konstigt inlagg da jag far sputt pa att italienarna inte anvander alla svenska bokstaver. Det har inlagget kommer bara att bli allmant jobbigt. Men skitsamma. Berattar mer en annan gang, nar jag har tillgang till alla bokstaver. Nar jag ar hemma med andra ord. Jag har haft en underbar tid i Hallevik och haft det sa kul att det inte gar att beskriva, trots det tror jag att forra aret anda tar priset som det roligaste. Mandagen ar alltid den sorgligaste da alla ska aka hem och det kommer upp sma tarar i ogonen nar jag tanker pa alla manniskor jag traffade och som jag kanske inte kommer traffa igen, unless jag aker till lagret forstas. Tur att facebook finns i sadan lagen ;) Nej, nu ska jag inte bli for langrandig. Hejda alla bloggare och grattis till Maria som fyller 18 imorgon :):) Puss pa dig fran mig <3

RSS 2.0